40 bollar

Spelformen är tänk för ett lag med fyra spelare i och går ut på att man totalt under 18 hål ska räkna 40 resultat, alltså 40 bollar. Det finns två olika metoder att spela en tävling av detta slaget med, gemensamt för bägge är att 40 bollar ska räknas och att det är fyra spelare i varje lag. Dessa kommer vi till lite senare.

Golf Spelform - 40 bollar

Vanliga är att det finns vissa krav som att laget måste räkna minst en score från varje hål. Annars skulle man t ex alltid kunna skippa resultatet på ett extra svårt hål.

Ett annan vanligt krav är att varje spelare i laget måste räkna 10 av sina hål in i totalen.

Eftersom det är 40 bollar som ska räknas och att en fyrboll under 18 hål får ihop 72 olika resultat så innebär det att lite mer än hälften av antalet scorer ska räknas in. För att det ska bli rättvist räknar man alltid nettoresultat.

Metod 1

Detta är den vanligaste metoden och i denna så spelar bollen klart ett hål och sedan efter detta tar ett beslut om vilka scorer man ska räkna för hålet. Beslutet om vilka som ska räknas ska fattas innan bollen slår ut på nästa hål.

Metod 2

En lite tuffare metod då laget här ska välja vilka scorer som ska räknas innan spelarna slår ut på hålet. Alltså är detta ett sätt att spela som är klart svårare varför det inte är lika populärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>