Switch

En trevlig spelform som passar sig bra för träning. Passar kanske bäst om man är två som är ute och spelar men fungerar självklart även om man är flera. Tanken är att man hela tiden skiftar vilken boll man slår på.

Golf Spelform - Switch

Spelare A och B slår ut på hålet som vanligt. Spelare A går sedan till bollen spelare B slog och spelare B till den som slogs av A. De slår sedan nästa slag på den andra bollen. Nästa slaget efter detta byter man igen så att man igen slår på sin ordinarie boll.

På detta vis fortsätter man tills dess att hålet är spelat. Skulle en boll komma i hål på färre slag än andra slår man vartannat slag på kvarvarande boll.

Vill man spela denna spelform om man är tre går det självklart och man roterar då på alla tre bollarna på samma sätt. Är man fyra är det bäst att dela upp sig i två tvåbollar.

Poängen med spelformen är att man ska får träning på lite annat än det man brukar få då lägena borde bli annorlunda. Det skapar även bra möjligheter till skitsnack under ronden vilket aldrig är fel. Räkna ihop scoren efter ronden och se hur det gick. Kanske nytt rekord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>