The Rainbow Golf Challenge

Beskrivning: The Rainbow Golf Challenge är en färgstark och rolig utmaning där spelarna måste använda en specifik färg på golfbollar för varje hål. Varje hål har dessutom en unik mini-utmaning kopplad till färgen, vilket gör spelet både utmanande och underhållande. Syftet är att lägga till en extra dimension av strategi och humor till golfrundan.

Exakt hur man räknar poängen kan variera beroende på hur svår man vill att tävlingen ska bli och även hur många spelare det är i varje lag. Spelar varje spelare individuellt räknas så klart score på varje hål. Annars kan man välja att t ex bara bästa resultatet gäller eller ifall man är fyra i varje lag så räknas två bästa scorerna. Eller något annat sätt att räkna.

Regler och Genomförande

 1. Färgglada Golfbollar: Varje spelare får en uppsättning golfbollar i sex olika färger: röd, orange, gul, grön, blå, och lila. Bollarna måste så klart inte vara helt i denna färg utan det går att göra en markering på dem. Alternativt att det bara är symboliskt.
 2. Färgkodning per Hål: Innan rundan startar, tilldelas varje hål en specifik färg. Detta kan göras i förväg, slumpmässigt vid start eller att spelarna själva väljer vilket hål man väljer en viss boll på. Varje bollfärg ska användas på tre hål.
 3. Mini-Utmaningar: Varje färg har en specifik mini-utmaning som spelarna måste utföra på det hålet. Exempel på hur utmaningarna kan vara utformade är:
  • Röd: Spela hålet med endast en järnklubba.
  • Orange: Använd endast puttern från tee till green.
  • Gul: Varje slag måste spelas med en hand bakom ryggen.
  • Grön: Varje spelare måste utföra ett litet trickslag (som att snurra runt innan ett slag) innan de slår.
  • Blå: Spelarna måste byta klubba med varandra på varje slag.
  • Lila: Spela hålet som en ”Scramble” där alla spelare slår och man väljer den bästa bollen att spela vidare från.
 4. Strategi: Spelarna måste tänka strategiskt på vilken färg och därmed vilken utmaning de ska möta på varje hål.
 5. Poängsystem: För att göra det ännu mer intressant, kan poängsystemet inkludera bonuspoäng för att slutföra mini-utmaningarna med färre slag. Till exempel:
  • Färre än par: -2 slag
  • Par: -1 slag

Genomförande

 • Förberedelse: Banan behöver bara tilldela färger till varje hål och säkerställa att spelarna har tillgång till färgglada bollar. Alternativt att spelarna själva får välja vilka hål de vill använda bollarna på. Kräver utmaning som ska utföras något verktyg eller liknande av något slag måste man se till att dessa finns tillhanda.
 • Instruktioner: Förklara reglerna för alla deltagare innan start och ge dem en liten kortlek med mini-utmaningarna som referens. Exempelvis kan man sätta ihop ett enkelt dokument som finns online som alla har tillgång till som referens. Ett digitalt scorekort kan också skapas där man även kan se vilka bollar som används på varje hål. Google Sheets kan användas t ex eller annan lösning. Sheets är gratis att använda och alla kan få tillgång till samma dokument.
 • Spel: Spela rundan med ett fokus på att ha kul och njuta av de unika utmaningarna. Detta är inte en tävling som passar för en tävling som spelas på fullaste allvar.

Förslag

Notera att detta bara är ett förslag på hur utmaningarna kan vara utformade. Det är helt fritt fram att hitta på andra utmaningar om man tycker det är roligare. Istället för att bara använda en arm när man slår kan man stå på ett ben, istället för scramble kan man köra sämstboll osv.

Det är bara fantasin som styr hur utmaningarna kan se ut.

Produkter från shoppen

Mängdrabatt
Rea!
Det ursprungliga priset var: 89 kr.Det nuvarande priset är: 69 kr.
Mängdrabatt
BlåBlå
GulGul
LjusblåLjusblå
+2
49 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Rea!
Det ursprungliga priset var: 69 kr.Det nuvarande priset är: 59 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>