Portugisisk Caddy

Varför denna spelform har fått detta namn har jag ingen som helst aning om. Gissningsvis är caddies o Portugal väldigt hjälpsamma, duktiga på fotboll eller något. Eller ännu mer troligt någon som bara har fått för sig detta.

Innan ronden kommer ni i bollen fram till hur många gånger ni får utnyttja er caddy. En caddy som är väldigt snäll mot er och i princip ger er en mulligan då ni får sparka till bollen till en bättre plats. Alltså inte helt som en mulligan men perfekt om ni t ex ligger under en buske eller något och vill ha ett bättre läge.

Personligen tänker jag alltid på Goldfingers caddy som hjälper till på liknande sätt. Jag behöver väl sedan inte ens påpeka vilken annan känd golfspelare och ”politiker” som Goldfinger liknar. En spelare som är vida känd för att fuska friskt.

Ronden i övrigt spelas som helt vanligt och ni räknar bara ihop till slut vem som har vunnit. Delar man kan den personen som har flest sparkar kvar vara vinnaren då den inte behövt fuska lika mycket. Eller gör så som ni själva vill.

Behöver väl knappast påpeka att det inte är okej att räkna handicap på en runda av detta slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>