Omvänd scramble / Sämstboll

Det vanliga när vi golfare är ute och spelar är att vi hela tiden vill spela från så bra läge som möjligt. I en vanlig scramble slår varje spelare ut och man väljer sedan den bollen man tycker ligger bäst till. Sedan fortsätter man på detta vis. Men som du kanske gissat fungerar inte en omvänd scramble på riktigt detta vis.

I denna spelform slår alla ut i bollen. Sedan väljer man efter det den bollen som ligger allra sämst till. Så om tre spelare har slagit ut bollen fint i fairway 250 meter fram och den sista spelaren har slagit in bollen under en gran 20 meter från tee är det denna som ska väljas. I detta fall slås nästa slag från läget under granen och då slår alla en ny boll från detta läge.

Spelformer golf - Omvänd scramble / sämstboll
Förvänta dig många slag från lägen som detta

Sedan väljer man igen den bollen som ligger allra sämst till och gör om på samma sätt till dess att bollen är hålad. Om en boll vid ett tillfälle slås ner i vattnet, out eller liknande så räknas denna boll och blir ju då med största sannolikhet den sämsta bollen. Isf är det bara att droppa o spela vidare.

Denna spelform går att spela för 1 – 4 spelare. Är du själv och spelar slår du två slag vid varje tillfälle och väljer därefter den bollen som ligger sämst till.

Detta är en spelform för er som vill testa på något roligt där det inte är en låg score som är största målet. Troligen kommer det att bli ganska många slag på rundan och många intressanta lägen att slå bollen ifrån. Eftersom det är en så pass svår form att spela passar den sig inte för några tävlingar då det ofta tar ganska mycket tid. Ska man spela på detta vis bör det därmed även vara ganska lugnt på banan.

Man kan spela en omvänd scramble om man är själv då man hela tiden väljer att slå två bollar från varje läge. Annars kan man vara upp till fyra spelare. Att göra en bra score blir bara svårare och svårare desto fler man är.

Det blir ofta riktigt bra träning att spela på detta sätt då du med största säkerhet kommer att få träna på slag från lite annorlunda lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>