Murder / Long ball

Alltså alla vet att det är viktigare att vara bra på långa hål än korta. Par 3-hål borde egentligen plockas bort från banorna då de inte är lika långa och att starka spelare då inte har någon större fördel. Iaf är detta troligen åsikten för den som gillar denna spelform. Passar perfekt för de som vill betta när de spelar golf.

Är du hänsynslös o tar hem de långa hålen?

Enkelheten är stor då det bara gäller att vinna hål och sedan räkna poäng. Det som gör Murder lite annorlunda är att poängen delas ut efter hur långt ett hål är.

En spelare som vinner ett hål som är 150 meter långt får 150 poäng. Vinner en annan spelare ett hål som är 480 meter långt får den 480 poäng. Stor skillnad blir det alltså i poäng beroende på längd på hålet. Många poäng kan det alltså bli varför miniräknare är att föredra 😉

Delas hål finns det två val att göra. Antingen försvinner bara de meter det hålet har ur poängräkningen. Alternativet till detta är att dessa läggs på till nästkommande hål tills dess att någon har vunnit ett. Hur man vill göra här är säkert olika mellan olika grupper.

I slutet av ronden är det sedan bara att räkna ihop hur många poäng de olika spelarna har fått. Då det säkert finns bet bakom det hela delas pengar ut efter hur man kommit överens tidigare. Sen om varje poäng är värd 1 öre, 1 kr eller vad är självklart helt upp till spelarna. Kom bara ihåg att ifall man spelar om 1 kr så kan det bli dyrt om ronden är usel.

Självklart går det att spela denna spelform utan bets också och då räknar man bara ihop totalen för att se vem som har vunnit dagens rond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>