3-putt poker

Golf Spelform - 3-putt poker

Här talar vi om spelformen för dig som är både bra på poker och att putta. Har du en vän eller vänner som är dåliga på just de två sakerna är det dags att lura in dem i detta spel.

Spelformen fungerar genom att ni först börjar med att chippa in valfri summa till potten. Det kan vara 10 kr eller 100 kr eller absolut exakt det ni önskar. Viktiga är att det aldrig är mer pengar än ni alla är bekväma med att riskera.

Fler spelare är bara bättre så om ni är fyra passar det strålande men går även att spela detta med bara två spelare.

Reglerna

Dessa är sedan ganska enkla egentligen då det är din puttning som styr vad som händer. Vad du gör i övrigt ute på banan spelar absolut ingen roll.

1 putt – Du får ett kort

2 puttar – Inget händer

3 puttar – Du får lägga till X-antal kronor i potten

Hur mycket som läggs i potten för varje treputt har ni avgjort på förhand. Samma här som med grundpotten att det ska vara en summa ni alla är okej med att riskera.

Efter 18 hål

Sedan efter det att ronden är slut (9 hål om ni spelar kortare t ex) så gäller det att komma fram till vem som har vunnit. Vinnare är då den som kan skapa sig den bästa pokerhanden med korten som spelaren har vunnit genom att enputta.

Räkna ihop din vinnande pokerhand

Det är alltså en klar fördel att enputta många gånger då chansen klart ökar för att få ihop en vettig hand. Ett väldigt vetenskapligt test gjordes när denna artikeln skrevs som var helt uttömmande där det simulerades en person som hade 10 enputtar, 2 st mer 7 och sedan en med fem och fyra.

Resultatet av detta blev ett tvåpar för den med tio kort så den vann. Men de som hade sämst var faktiskt de med sju kort. De fick inte ihop något alls utan det vara den med fem kort som faktiskt hade ett par i damer. Den med fyra kort hade faktiskt ett ess som högt kort vilket var bättre än sjuorna. Slumpen avgör alltså men fler kort ger bättre odds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>