Test 4.1 – 100 meter

Sista avdelningen av tester går ut på att testa hur bra du är på det längre spelet. Först har vi tre olika avstånd där du ska försöka komma så nära ett hål som möjligt. Dock behöver dessa slag inte spelas in mot en green om du inte önskar utan slagen kan slås mot i princip vilket mål som helst.

Anledningen till detta är att du inte vet på förhand hur en green osv ser ut för längre inspel. Testet går därför ut på att se hur nära du kan komma ett visst mål. Exempelvis om du slår in mot en stor green där flaggan står nära en kan så är det oftast bättre att vara 3 meter från hål och precis utanför green än att vara 15 meter kort om hålet men på green.

Sista testet är det drivern som gäller.

100 meter

Som alla andra av de kvarvarande testen är det enkelt. Leta upp ett mål som är ca 100 meter bort från dig. Slå 10 slag från detta avstånd eller nära på och räkna ut dina poäng efter hur nära bollarna kommer.

Poängen är grundade i vad du kan förvänta dig av nästa slag. För att få fem poäng ska du t ex ha en mycket god chans att sänka nästa slag, vilket skulle kunna motsvara en birdie. Poängen faller sen ifrån att ha en säker 2 putt till att behöva verkligen kämpa för det.

Samma tanke gäller för de näst kommande två testen också även om avstånden är längre. Det förväntade totala resultatet efter slaget styr poängen.

Poäng delas sedan ut enligt följande

0 poäng – Slag som hamnar mer än 10 meter från målet

1 poäng – Slag som hamnar 7 – 10 meter från målet

2 poäng – Slag som hamnar 5 – 7 meter från målet

3 poäng – Slag som hamnar 3 – 5 meter från målet

5 poäng – Slag som hamnar närmare än 3 meter från målet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>