Utmaningen = Praktfiasko

Utmaningen var i grund och botten väldigt enkel. Spela en rond varje dag i juli. Inga konstigheter utan bara ut och spela. Dock gick det snabbt käpprätt åt helskotta om man säger så.

Jag skrev att en av anledningarna till att jag skulle bli tvingad att avbryta var hälsan. Då tänkte jag väl mest egentligen på om jag skulle bli sjuk. Sen finns det alltid i bakhuvudet att kroppen kan säga ifrån också. Har inte en perfekt kropp om man säger så utan det finns en del skavanker på den.

Skulle ha gjort det i juni

Från början var min tanke att göra denna utmaning i juni men sköt upp det och det är anledningen till det som även ligger bakom att den avbröts.

I slutet av maj hade jag det klassiska nöjet att hjälpa till att lyfta in kyl och frys hemma hos den gamla fadern. Självklart tog sig ryggen då en smäll och det gick knappt att böja sig framåt där under några dagar.

Kunde dock spela golf ganska snabbt efter då det bara var puttningen som var ett problem för golfen. Men bestämde mig iaf för att det var bäst att inte köra på utmaningen i juni. Sen efter det har ryggen blivit stadigt bättre och jag har kunnat spela golf de senaste ronderna utan att ha ont när jag puttat.

Alltså tänkte jag att det var lugnt att dra igång utmaningen.

Första ronden

Allt började sedan som vanligt första ronden. Men sen runt hål 13-14 eller något sådant började ryggen göra ont. Värre blev det sedan för varje hål. Började även påverka svingen även om den fungerade ganska bra fortfarande.

Sista två hålen var det inte en smidig jag som rörde sig ute på golfbanan om man uttrycker sig milt.

Andra ronden

Lätt bag idag
Den stora packningen

Dock ville jag inte ge upp utmaningen så snabbt utan tänkte att med vila kunde det bli bättre ganska snabbt. Har en del andra ryggproblem som ofta blir snabbt bättre med lite vila.

Därför valde jag att spela sent dagen efter för att ha fått i det närmaste ett dygn mellan ronderna. Planen tidigare hade nog varit att slå ut runt 7 men det hade då bara givit mig ca 10 h vila. Jag valde även att spela med så lite bagage jag bara kunde.

Alltså spela med bara en klubba. Sedan bara de allra viktigaste sakerna med mig i en kasse. Några bollar extra, vattenflaska, kikare och sedan bara småsakerna man alltid behöver som handske, greenlagare och borste.

Lättare är det svårt att komman undan och jag kom även fram till att jag hade dumpat kikaren efter fyra hål. Passerar då förbi bilen på väg till nästa tee så hade gått bra att göra det. Har man bara en klubba tappar det i viktighet med exakta mått.

Men tyvärr blev det tidigt väl stelt i ryggen och det verkade heller inte bli bättre. Då det var rond 2 av 31 och det därmed hade varit en massa kvar valde jag att avbryta efter fyra hål. Hade jag varit på dag 28 kanske jag hade fortsatt och sedan försökt göra något väldigt enkelt även dagarna efter. Men nu kändes det inte värt att förstöra kroppen totalt.

Inte järn 8

En sak jag dock kom fram till är att järn 8 nog inte är bästa klubban om man bara ska ha en. Valde mellan sjuan eller åttan innan och valde då åtta med tanke på att det nog skulle vara lättare om man hamnade i en bunker eller liknade där mer loft behövdes. Visst jag lyckades även slå ett bra bunkerslag med öppnat klubbhuvud.

Men problemet var ett även om jag försökte slå lite lägre hookade slag så blir hålen väl korta med enbart en åtta. När jag försöker detta igen så är det nog därmed sjuan som gäller.

Framtiden

Denna utmaningen har jag tänkt att jag ska klara av. Sedan är det nog juni och juli som är de två bästa månaderna att försöka sig på det hela. Detta då jag ska jobba som vanligt även och då är det bäst att ha så mycket sol som möjligt. Allt för att kunna vara flexibel och slå ut sent eller tidigt på dagarna.

Därmed lär det inte blir något nytt försök med detta i år. Men jag börjar redan tänka på att det kan vara läge att försöka sig på det nästa år istället. Fadern har även skaffat sig en sådan där vagn med tre hjul i en triangel som är kanon för att lyfta upp tunga saker i trappor. Så till nästa år borde just det inte vara något problem iaf.

Visst ett misslyckande

Utan tvekan är det ett misslyckande när man inte ens kommer mer än fyra hål in på dag 2 av 31. Men misslyckanden är en del av livet. Shit happens helt enkelt och det får bli nya tag vid ett senare tillfälle istället.

Den gången ska jag iaf klara tre ronder 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>