Och där blev det ännu längre till våren – GAME Golf på väg

Den här tiden på året spenderas ju mest med att titta ut genom fönstret och hoppas på bra väder, när jag inte gör det är det istället SMHI som gäller för att se de närmaste 10 dagarna. Tider brukar därmed dra sig fram segt och nu har jag gjort det ännu värre ;). Man kan ju undra egentligen varför man ska bo i ett land så här långt norrut, visst är det ett bra land att leva i rent allmänt men lite väl kallt är det.

GAME Golf

Efter att ha varit sugen på en GAME golf nu ett bra tag så har jag nämligen slagit till och beställt en. Är väl över ett halvår sedan eller något som jag såg den först och för en statistikgalning som mig suger det ju friskt i köptarmen.

GAME Golf

För dig som inte vet vad GAME golf är kan man kort beskriva det enligt följande. Du får 18 små taggar som du fäster i toppen på dina grepp. Dessa är inställda på dina olika klubbor och innan du sedan slår ett slag på banan så låter du taggen kommer mot en liten basstation som du har i skärpet. Därmed vet den var du är och vilken klubba du slår med. Detta gör du sedan inför alla slagen på rundan och resultatet blir en massa härlig statistik. T ex sådana grundläggande saker som exakt hur långt du slår med de olika klubborna och hur nära pinnen du kommer med dina inspel. Kort och gott mycket trevlig statistik som jag ju klart gillar.

Jag hoppas klart att detta ska göra grymma storverk för mitt spel och att jag härmed i princip aldrig kommer att göra en runda över par. Eller nja riktigt så bra blir det nog inte men nytta tror jag mig komma ha iaf. Allra viktigaste tror jag blir att nöjesnivån kommer att gå upp generellt för spelet då det ju är skoj att veta vad man är bra och dålig på. Sedan utmana sig själv till att försöka bli bättre på dessa detaljer.

Dags att lära sig

Är helt övertygad om att jag kommer att få reda på massor av bra saker som jag inte visste om sedan tidigare. Har ju fört statistik och lagt in den på en webbsida men där får man ju bara reda på hur ofta man träffar greenen osv inte hur nära man kommer med vissa klubbor.

En avdelning där jag det nog finns plats för lärdomar är mina utslag. För tillfället har jag ett antal klubbor som jag använder eller funderar på att använda för de där utslagen när drivern får ligga kvar i bagen. Detta är ju även ganska många hål som inte drivern kommer fram på (snabbt räknat 15 av 28 hål) vilket gör detta till en viktig faktor. Favoritklubban de senaste åren har varit en träsjua men det är fullt möjligt att en hybrid eller ett långt järn är lika bra. Innan har jag ju egentligen bara gått på känsla vilken med stor sannolikhet spelar mig ett spratt lite då och då.

Tar man hybrider som ett exempel så har jag aldrig varit speciellt förtjust i dem egentligen. Tycker helt enkelt att jag har haft svårt att slå rakt, men detta är ju som sagt var bara en känsla. Träsjuan har jag istället verkligen gillat och då blir det ju gärna att man glömmer bort de dåliga slagen med den men kommer ihåg dem extra bra med hybriden. Det jag tror om mig själv med järn 3 o 4:a är att jag kanske generellt har en sämre bollträff men att det väldigt sällan går riktigt illa. Saker som jag nu kommer att kunna få svar på.

Snälla vädergudar ge mig vår

Det är alltså nu bara att vänta på att min GAME golf och sedan att vädret ska bättre sig, tyvärr dröjer det väl minst en och halv månad innan det kan bli aktuellt att testspela för första gången, bara hålla tummarna att vintern inte drar ut på tiden. Ni som besöker sidan kan iaf förvänta er att det kommer komma in ett antal blogginlägg om denna apparat. Hoppas att kunna skriva lite om vad jag själv lärt mig men även visa upp hur bra den kan vara. För att den är bra är iaf vad jag har kunnat läsa mig till och vad jag har sett på ett antal Youtubeklipp från mer eller mindre kända golfare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>