Man vet aldrig vad man får

Golf är ett riktigt intressant spel då man inför en runda nästan aldrig vet vad som kommer att hända. Då tänker jag nu inte direkt på att det ska dyka upp något totalt oväntat utan mer att man aldrig vet var sitt spel är.

Visst om man har en bra form så kommer självförtroende att vara i topp och det är troligare att rundan blir bra. Men detta är ingen garanti alls utan en bra form kan försvinna lika snabbt som den kom.

Jag har t o m själv varit med om att en bra runda var totalt knäckande för mitt självförtroende. Denna runda lyckades jag få till 81 slag vilket var det bästa jag hade gjort då och jag kände typ “hur fan ska jag kunna upprepa detta?” Det blev då självklart en självuppfyllande profetia och min form efter detta var riktigt dålig resten av säsongen. Numera har jag som tur var kommit över just detta problem och har gjort flera rundor klart under denna score och har då snarare blivit stärkt mentalt av det. Har blivit klart bättre på att se att möjligheterna finns.

Se möjligheterna

Men nu förutsätter vi att du är på en bra plats mentalt när du ger dig in i en ny runda. Säg även att du spelade dagen innan och då slog kanondrives men inte kunde träffa en green om så den var lika stor som de brittiska öarna. Det finns då fortfarande inget som säger att samma sak ska hända näst runda utan då kanske det just är inspelen som fungerar. Det är helt enkelt en underlig sport detta.

Variationerna behöver ju heller inte vara från runda till runda. Spelade en runda i förra veckan där jag hade 10 slag mer ut än in. Under de första nio fungerade verkligen inget alls medan jag spelade riktigt stabilt in bortsett från ett hål.

Puttning är en annan sådan sak som skiftar från dag till dag. Ena dagen är puttarna aldrig i närheten medan de nästa dag alla iaf är och sniffar på att gå i. Sen har vi ju de där rundorna med fem koppsnurrar också vilket är lite lagom irriterande. Är underligt att man ena dagen har perfekt längdkänsla för att nästa dag helt omöjligt kunna putta lagom långt.

Sen kanske man inte ska vara så ledsen egentligen för att det är på detta vis då det ju hade varit lite tråkigt att alltid veta var spelet står. Är ju inget speciellt detta för oss amatörer heller utan proffsen råkar ju ut för exakt samma sak. Ta Brendon De Jong som exempel på just detta. Första rundan av denna veckas PGA-tourtävling behövde han 80 slag för att ta sig runt banan. Den andra rundan som var lite bättre för honom räckte det med 62 slag. Det är alltså 18 slags skillnad vilket man får säga är en mycket stor skillnad när vi talar om spelare på den nivån. Delad sist med Peter Hanson (som hade ryggproblem) efter första dagen för att sedan slå banrekord andra dagen är lite skillnad.

Så golf fortsätt att förundra mig när det gäller vad som ska hända där ute. Dock lovar jag att inte gnälla ifall du oftare är snäll än stygg mot mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>