Det har börjat bra efter Masters

Som jag var inne på i förra blogginlägget är Masters ofta en start på säsongen för mig och jag får allt säga att turneringen har haft just den inverkan som jag letade efter. För det är ju totalt omöjligt att inte bli sugen på att spela när man ser spel från Augusta.

Två rundor har det hunnit bli denna vecka så mitt mål är uppnått när det gäller veckospelande vilket känns skönt då det ju finns flera dagar kvar med potentiellt golfspel. På min hemmaklubb blev jag även trevligt nog överraskad över att greenerna var så pass bra redan. Visst har det inte börjat att växa ordentligt överallt på fairway och ruffen men det ser totalt riktigt bra ut för en härlig säsong. Finns ju klara fördelar med en varm vinter 🙂

Det är även trevligt att känna av att det ger något att spela då benen har varit riktigt sega i slutet av rundorna. Att få motionen är ju ytterligare ett mål med mitt golfspelandet och då är det ju gott när det känns att det ger något. Frågan är om det finns något sätt som är roligare att träna på egentligen än att spela golf. Man tänker ju liksom inte alls på att det faktiskt är bra träning och förbränning som sker när man går omkring på banan.

Skippa golfbilen

Lite tråkigt är det att se att vissa andra inte alls tar nytta av detta. När jag kom till banan så satt det i bilen bakom mig två grabbar som nog inte var många år över 20 som gick och plockade ut en golfbil det första de gjorde. De slog sedan ut på andra banan samma tid som jag peggade ut.

Efter det att jag sedan hade klarat av min runda och hunnit med ett dopp i bubbelpoolen så såg jag dem åka från banan precis innan mig. Vi hade alltså spenderat samma tid på stället men de hade bara fått spela golf. Jag har ju faktiskt fått motion också vilket jag är riktigt glad över för tillfället.

Förstår inte varför man betalar för att åka omkring i en golfbil. Okej jag köper det om man har något kroppsligt som hindrar golfspel om en golfbil inte används. Jag kan även gå med på det om någon vill spela några snabba hål en kväll och att denna person annars spelar mycket golf och då går. För sista alternativet krävs det troligen att man känner folk på klubben.

Nä låt det där golfbilarna stå still och använd benen istället så blir resultatet det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>