Då var denna golfsäsong snart slut

Skulle jag sammanfatta spelet på ett ord skulle det vara frustrerande. Började året ganska bra med att spela ett par ronder per vecka iaf och då målet var att spela minst två ronder per vecka såg det ju bra ut. Detta ett mål som jag satt upp allra mest för att det är hälsosamt att få motionen. Att spelet skulle bli bättre hade jag inte som något huvudkrav detta år utan om jag kunde hålla mig på liknande spelnivå hade jag varit nöjd.

Tyvärr har det blivit mindre spelande från sommaren och framöver. Varför jag inte spelat mer än något jag klart undrar över då det egentligen känns som jag bara varit slö. Typ valt TV-soffan istället för att ge mig ut på en trevlig rond.

Frustration

Men det är inte detta som har varit det riktigt frustrerande utan där är det mitt spel som kommit in och gjort mig riktigt sur många gånger. Ni som läst vad jag skrivit tidigare om mitt spel har då enkelt kunnat se att jag alltid brottas med en hook. Hade inte räknat med något annat detta år heller och den har varit kvar det kan jag lova.

Numera är det jäkligt svårt att se hur jag i början av mitt golfäventyr hade problem med en slice. Detta gick sedan över i att jag började slå ganska rakt vilket även var en gyllene era för mig då jag utan några större problem kunde välja en fade eller draw om det behövdes. Numera har det blivit en draw som standard eller hook när det vill sig illa och jag kan nästan inte slå en fade hur mycket jag än försöker.
Regn, rusk och bollen i ruffen. Har golfgudarna övergivit nig?

Regn, rusk och bollen i ruffen. Har golfgudarna övergivit nig?

Hooken har en del av frustrationen under året men inte allt ska läggas på den. Jag visste om att den skulle finnas där och är fullt medveten om att jag är i stort behov av att ta golflektioner för att få ordning på det hela. Men det är ändå klart irriterande när man ena slaget slår en snygg draw som böjer några meter i sidled till att nästa gång böja bollen 20 meter i sidled.

Tidigare år har jag varit ganska stabil i spelet och varit säkrare desto närmare green jag varit och det är här som största delen av frustrationen har funnits i år. Närspelet har varit under all kritik vilket är riktigt jobbigt när man tidigare har tagit det för givet. Längdkänslan har helt enkelt inte funnits där i år. Grunden till detta är säkert alldeles för lite träning men det har inte visat sig så markant tidigare år.

Att stabiliteten inte funnits har gjort mig grymt frustrerad under ett antal ronder. Många gånger har jag under hälften av banans hål spelat den bästa golfen jag någonsin gjort för att de andra hålen totalt haverera. Att börja de tre första hålen 4-5 över par för att sedan gå under par nästa fem för att sedan tappa igen är surt. Detta är heller inte en fråga om handikapp då jag har kommit ner till 4,5 så det är tävlingar som gäller för mig och jag hade inga planer på att spela någon tävling under hela året så jag visste att inga sådan ronder skulle reggas. Det jag vill ha är bra scorer helt enkelt och då fungerar det inte att hålla på blanda på detta viset.

Det kommer ett 2016 som tur var

Nu har jag iaf fått gnälla en del på mitt egna spel detta år. Är ju ganska klassikt att man har tankar inför året som sedan inte alls besannas som man hade tänkt sig. Fördelen med golfen är iaf att det inte finns några andra att skylla på och att det alltid kommer ett nytt år efter där man har chansen att bättra sig.

I slutet av det året kommer jag säkert skriva ett blogginlägg där jag är missnöjd med spelet även detta år. Drömmen är iaf att kunna slå en fade 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>