Unboxing golfklubbor från Gigagolf

Få saker för oss golfare är trevligare än att öppna ett härligt paket som innehåller golfklubbor. Det är just vad jag fick göra då ett paket kom från USA till Golfprylar HQ. Paketet kommer från Gigagolf. Låt oss då titta på vad som fanns i paketet.

Det kan här klargöras direkt att detta är klubbor som vi själva har betalat. Det är inte frågan om någon sponsring eller liknande. Allt jag skriver här är därmed mina egna tankar.

Paketet och leverans

Klubborna skickas från USA med FedEx och man får räkna med ett tag för att de ska komma fram. Det intressanta med detta är att det var när klubborna kom till Europa som det började att ta tid. Skickades en onsdag från USA och var i Belgien på fredagen. Sedan verkar de ha vilat ett tag där och kom till Sverige mot slutet av veckan efter.

Nackdelen sedan för mig var att det är lantbrevbäraren som delar ut paket från FedEx här i mitt område. En dum sak med detta är att paket ofta tar en dag extra då de kommer till det lokala postkontoret på morgonen men verkar alltid komma lite för sent för att hinna levereras samma dag.

Vilket i mitt fall innebar att klubborna delades ut på måndagen efter. Det tog alltså 1 ½ vecka för mig att få klubborna efter att de skickades. Vilket inte direkt spelar någon roll när man beställer klubbor i januari. Men beställer man mer under säsong ska man vara med på att det kan ta ett tag.

Själva paket är en vanlig avlång kartong. Golfklubbor tillhör ju inte de mest ömtåliga sakerna så packningen räcker gott och väl. Klubbhuvuden sen packade i bubbelplast.

Tull och moms

Nu har jag ännu inte fått tull och moms till mig men detta får man räkna med på ett inköp från USA. Totala kostnaden för mitt köp var 329 dollar. Lägger man till den tänkta momsen och tullen på det blir kostnaden 421 dollar.

Frakt

För denna order var frakten 50 dollar. Men om man lägger en större order är det möjligt att komma upp till fri frakt. Det kan alltså vara värt att samla en order ett gäng tillsammans om det innebär att man når upp till det fraktfria beloppet.

52 graders wedge

Den första klubban som återfinns i detta paket är en 52 gradig wedge. Varför en ny wedge kan man då undra?

Jo det är helt enkelt så att det känns som det kan vara dags för en ny wedge med förhoppningsvis lite hetare grooves osv. Gamla wedgen jag spelat med kommer jag inte ens ihåg när jag köpte men vi talar om många år. Kan t o m vara en 10 år gammal wedge som bara har fått nytt grepp några gånger.

En wedge för 50 dollar kan då kännas lite lagom. Ska sedan tilläggas att jag har ett annat grepp på då jag aldrig riktigt varit förtjust i de vanliga greppen. Här sitter därför ett cordgrepp på vilket kostar ett par dollar mer. Cord är ett grepp som man alltid kan lita på oavsett väder. En stor fördel är också att greppet håller nästan hur länge som helst. Har 20 år gamla klubbor som har cord där greppet är bra fortfarande. Alla klubbor i detta köp har samma grepp.

Varför valde jag S2 Oil Can?

Tja ska jag vara helt ärligt så föll valet på just denna jämfört med de andra på färgen. Har svarta wedgar nu och vi har väl alla haft vanliga silverfärgade. Var därmed sugen på en guld/bronsfärgad eller vad färgen kallas för.

Hade så klart kunnat köpa fler wedgar nu när jag var igång men nöjde mig med en 52:a. Det finns stora möjligheter att i framtiden gå tillbaka och göra ett inköp igen. GigaGolf brukar inte byta ut sina klubbor allt för ofta utan samma wedge finns med stor sannolikhet kvar även nästa år.

TRX Slot White Fairway

Nästa klubba som köpts in är en träfemma. Här föll valet ganska naturligt på en i samma serie som drivern jag också köpte. Anledning att jag köpte en träfemma istället för en trea är mitt sätt att slå på bollen. Som även märks i det faktumet att jag har 12,5 graders loft på min driver. Är inte någon proffs på det här med svingar men jag behöver helt enkelt lite mer loft i mina klubbor. Därmed är inte en trätrea speciellt intressant utan jag spelar istället en femma. Passar mig helt enkelt bättre.

Klubban ska ha så kallad ”slotteknologi”. Vilket tydligen ska ge mer längd tack vare utformningen bakom själva slagytan. Sen om detta ger något eller ej har jag ingen aning om. Det kan lika väl vara säljsnack. Skulle vi tro alla ökningar som varje driver och klubba ger jämfört med förra skulle vi alla slå 500 meter numera.

Sanningen är också att längden inte är en så stor faktor för mig. Det jag vill ha är en klubba jag trivs med oavsett om den går fem meter längre eller kortare. Kan jag slippa ett antal besök i tjockruffen blir jag nöjd.

Priset på klubban är 70 dollar om inga ändringar görs.

TRX F4 Driver

Det går inte att komma ifrån att den mest spännande klubban för oss golfare är drivern. Visst det kanske kan finnas några spelare där ute som är lite annorlunda. Men den stora majoriteten av oss tycker att driver är roligast. Ärligt talat hur många av oss om vi går in i en golfbutik går inte fram och tittar på vilka drivers de säljer? Vi kan nog vara ganska säker på att det är fler än de som tittar på wedgar.

Drivern jag valde var faktiskt den billigaste av de tre som GigaGolf säljer. Denna kostar 140 dollar om man inte gör några ändringar. Anledningen till detta är till stor del utförandet på de andra som de säljer. En driver har ställbart loft vilket jag vid första anblick tänkte kunde vara mycket intressant.

Men när jag då kollade lite närmare på beskrivningen så såg jag att om du vill ställa in drivern på lite högre loft så kommer det även att innebära att du får klubbhuvudet stängt för draw. Då jag redan har stora problem med en hook och vill ha mycket loft kan vi ganska klart säga att denna klubba föll bort. Visst hade det varit intressant att kunna testa hur skillnaden blivit på mina slag med de olika inställningarna men så blev inte fallet nu.

Deras tredje driver var en med vikter som man kan ändra. Visst kanske detta hade kunnat rädda min draw men valde bort detta iaf. Att de kostar 600 kr påverkar så klart också valet. Därför blev det denna driver då det känns som en bra och stabil driver.

Första testet

Har testat klubban lite kort i en simulator. Får säga att det kändes lite konstigt med en kortare klubba än den jag använt länge. Men känns inte som resultatet direkt blev dåligt pga av det. Hade några riktigt bra drives även om jag även hade några dåliga.

Men det lär inte vara klubbans fel direkt utan det tar jag på mig helt. Med tanke på att det är andra gången jag slår för året är det inte direkt rättvist att kräva att svingen ska vara igång ordentligt.

Drivern känns iaf bra efter de första slagen och längderna är där jag ungefär förväntade mig. Detta då trots det kortare skaftet. Att skaftet är kortare känns som det påverkade mer min riktning på slagen än hur långt de gick. Men när jag spelat in mig på drivern ska det nog bli bra iaf.

Klart snygg är den i sin vita färg. Gäller bara för mig att inte skya bollen för ofta nu så att färgen försvinner. Ljudet var klart med klonkigt jämfört med min gamla driver men det känns som alla moderna klonkar mer.

De andra klubborna känns stabila. Självklart svårt att få exakta känslan för dem inne i en simulator utan det får komma när säsongen drar igång. Men än så länge är det inget att klaga på.

Skulle jag rekommendera GigaGolf?

Med tanke på att jag många köp därifrån genom åren vore det konstigt om jag inte gillade dem. Rekommenderar dem gör jag därför.

Sen ska man självklart vara medveten om att det är klubbor du köper på nätet det är frågan om. Köper du i en butik där du kan testa dem så finns det fördelar med detta så klart. Men priset du betalar är också klart högre. Vad priset blir i jämförelse är så klart svårt att säga då det beror på vad man annars hade köpt. Men i runda slängar kan du nog komma undan med halva priset på ett köp som detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>