Golfprylar köper golfbag

Här på sajten har vi ett antal guider för den som tänkt köpa golfgrejer av något slag. T ex om klubbor, bollar men även för bagar. Det är t o m så att det var just dessa guider som var lite av starten för själva sajten.

Därför är det lite intressant att se hur bra dessa tips följdes när det var dags för mig att införskaffa en ny bag. Vår guider för inköp av golfbagar hittar du här.

Varför en ny bag?

Jag har aldrig tillhört den typen av människa som vill byta saker för bytandes skulle. Men bagen började att visa ålderstecken som man kan se på bilden här bredvid. I grund och botten fungerade den fortfarande men det värsta är nog axelremmen.

Efter årets första rond var det nämligen ett ordentligt blåmärke på axeln vilket inte var skönt när bagen skulle lyftas upp. Själva stoppningen i remmen har nämligen genom åren gått och gömt sig på något annat ställe. Vilket gör att en väldigt liten yta på axeln fick allt trycka. Vänster axel där remmen var okej hade inga sådana problem alls.

Troligen har hela detta problemet uppstått genom år av att ofta bara bära bagen på höger axel under kortare sträckor. Det är även den som lyfts upp på axeln först vilket gjort att slitaget varit större helt enkelt.

Sen en liten anledning till att en ny bag införskaffades var att en ny icke sliten sådan ser bättre ut på bilder. Vi behöver bilder för produkter och annat där en bag ska vara med och då passade det sig med en ny. Kanske inte viktigaste anledningen men en liten grej iaf.

Typ av bag?

Har alltid sagt att jag ska ha en bärbag så länge kroppen håller för det. Tycker helt enkelt det känns trevligare att bära själv. Gött att bara kunna gå överallt utan att behöva gå omvägar runt bunkrar och greener. Eller för den delen att enkelt kunna ha med bagen in i skogen när ett utslag har hamnat på villovägar.

Budgeten för bagen var i princip så låg som möjligt är bästa sättet att sammanfatta det hela. En bag för 4 000 kr var alltså inte aktuellt utan ett lågt pris var att föredra. Helt enkelt då jag inte anser det vara värt att lägga många tusen extra på en bag.

Visst kanske det finns lite fördelar med en dyr bag men på det stora hela talar vi om detaljer som inte är speciellt viktiga egentligen för mig.

Ville gärna ha en bag av ett hyfsat känt märke och det inte för att jag bryr mig om märket det står på bagen. Utan för att jag har sett andra bagar av mindre kända märken som inte hållit tillräckligt god kvalité.

Vad för valet på?

Vi säljer inte bagar här i shoppen varför man får besöka en ”konkurrent” när det gäller att köpa in en sådan här sak. Efter att tittat runt lite på nätet och olika lokala butiker blev det en Wilson Lite på Dormy. Ordinarie pris 1 599 säger de själva iaf, sen om det stämmer eller ej vet jag inte. Bagen såldes för 999 kr plus att man fick 100 kr av om man var medlem vilket jag råkade vara sedan tidigare.

Visst Dormy är officiellt en konkurrent till oss då de säljer samma saker som oss. Men de säljer ju klubbor, kläder osv också plus att de är så gigantiskt mycket större än oss att det knappt går att kalla dem för en konkurrent. Så samvetet var iaf fortfarande gott efter inköpet.

Just att det blev Wilson är kanske inte helt överraskande då mina två senaste bagar varit sådana och de har fungerat bra. Hade en underbar Wilson Lizardbag tidigare som jag verkligen älskade. Tyvärr blev den utsliten så att flera dragkedjor t ex hade gått sönder och andra saker börjat falla ihop. Annars hade jag fortfarande spelat med den bagen troligen.

Senaste bagen innan kan mycket väl ha varit egentligen samma bag som den nya fast ett antal årsmodeller tidigare. En bag som fungerat bra i flera år varför valet på en liknande kändes ganska naturligt.

Bra val?

Tja vi får väl se vad framtiden sägen då jag ännu inte spelat någon rond med bagen utan bara haft den med vid filmning osv. Men det var iaf jäkligt nice att kunna lyfta upp den på axeln utan att det gjorde ont.

När det gäller fickor och sådant som finns blir det alltid en liten tid när det känns ovanligt. Men detta brukar lösa sig ganska snabbt och man hittar var allt ligger bäst i just denna bag.

Eller kommer det en artikel om några månader där jag sågar bagen längs med fotknölarna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>