Tiger Woods alltid intressant

Jag tillhör klart den typen av TV-tittare som föredrar att se Tiger Woods spela jämfört med de flesta andra. Att han är stor är klart men ibland blir det ju lite fånigt. Bäst då att jag själv tar och tjötar lite om honom.

Det har senaste tiden spekulerats ganska mycket om att han inte skulle bli friskare. Tydligen hade en twittrare med kontonamn i stil med Secretgolfpro sagt att han knappt kunde gå. Vilket fick golfmedia att gå varma då det ju varit ganska dåligt med uppdateringar om hur det går för honom. Sen att det inte fanns någon vettig källa till påståendet var ju inte speciellt intressant.

Sen när Notah Begay och Davis Love som ju känner Tiger sa att det inte stämde blev det lite snack om detta. Lite roligt då och ganska ovanligt från Tigerns sida släppte han då ett klipp när han slog ett bra slag vid en golfsimulator som tydligen finns i hans restaurang.

Han kunde ju iaf då röra sig verkar det som och enligt honom själv läker han. Sen kunde t ex inte Golf Digest klara sig undan att analysera svingen som tydligen inte var helt perfekt. Vilken chock att han inte svingar perfekt ännu!!!

Det där med att analysera Woods sving har ju blivit en följetång som varit lagom tråkig. Alla som vet något om golf ska ha en åsikt om hans förändringar och vad han borde göra för att bli bättre. Visst kan det finnas bra tankar hos sådana som Faldo men jag gissar att Tiger Woods och hans medarbetare har hyfsat bra koll på vad han gör och bör göra.

Världsrankingen

Sen allt det här snacket om hans plats på världsrankingen är ju lagom tröttsamt det också. Golfens världsranking går kort till så att man tar resultaten från de två senaste åren och får då fram vem som varit bäst. Det man även har är en faktor som gör att nyare turneringar påverkar resultatet betydligt mer.

För några månader sedan kom ”nyheten” att Tiger Woods var rankad utanför topp 400 eller vad det nu var. Kommer inte ihåg exakta siffran men det fanns iaf många som var bättre. Oj vad dåligt av Woods han måste ju därmed vara slut som golfare!!!

Visst hade det varit en intressant siffra om han spelat och varit frisk. Under de två senaste åren undrar jag om han någonsin har varit frisk egentligen. Är ju inte konstigt direkt att man tappar på listan om man inte spelar. Nu har det ju gått en tid sedan detta talades om så han borde ju ha hunnit tappa några hundra platser till.

Jag gissar t o m att jag snart kan vara bättre rankad än honom om jag ställer upp i onsdagsgolfen en vecka på klubben, måste ju räknas mot världsrankingen. Gott att veta att jag snart kan vara en bättre spelare än Tigern.

Snacka ja visst

Att man snackar om golfare är i grund och botten bra för sporten då intresset ökar bland vanligt folk. Det Spieth håller på med är ju t ex riktigt bra och här i vårt land har vi ju haft nytta av Stenson och innan det Sörenstam.

Men det blir ju bara fånigt när allt och alla ska tycka och tänka. Då gärna utan att ha någon som helst koll på läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>