Ska man få ha shorts på tourerna?

Det säger egentligen ganska mycket om golfen som sport när det blir mycket snack om att golfarna på europatouren har fått tillåtelse att använda shorts. Och då talar vi ju nu inte om under tävling utan detta gäller bara för inspelningsvarven och ProAm. Alltså det blir snack om vad spelarna har på sig när de tränar!!! Senast jag kollade var det inte speciellt mycket snack om kläderna Messi, Kalla eller Vonn använder när de tränar.

Shorts på touren
Snart på tävling också?


Personligen tycker jag att detta inte ens ska vara en nyhet som är värd att ta upp. I mina ögon så är det dags för de bakåtsträvande gubbarna som är mot detta att släppa det krampaktiga taget de håller om hörnflaggan och komma in i matchen. Regeln om att spelare måste ha långbyxor har jag svårt att tänka mig ens var vettig när den kom till någon gång för en massa år sedan.

Riktigt varför de måste ha långbyxor på sig vet jag inte riktigt men gissningsvis var det några gubbar som helt enkelt inte tyckte det var sött med kortbyxor. De hade säkert aldrig ägt några och där de satt i England / Skottland (känns som logiska platserna) hade det aldrig varit tillräckligt varmt för att spela golf i kortbyxor heller. Men som nu när de denna vecka spelar i Abu Dhabi är det bara ren och skär idioti att tvinga ut folk i långbyxor. Är väl inte supersommar där nu men över 20 grader är det ju iaf. Hade det varit lite mer sommar hade det inte varit några problem att lägga på 10 eller 20 grader till. Att då trava iväg med bra mycket varmare byxor borde ju nästan kunna räknas som farligt.

Men det är ju inte snyggt!

Personligen har jag inga problem alls med utseendet på shorts så denna anledning ger jag inte mycket för. Det känns även lite fånigt att ha en massa dresscoderegler när det redan finns så mycket där ute som kanske inte riktigt är så snyggt i alla ögon. Vi har ju i år Fowler som spelar i sina skor som mer liknar basketdojjor och sen har vi ju t ex Daly som alltid är intressant att titta på.

Jag tror inte att det skulle bli värre modemässigt även om man släppte på reglerna så att det var tillåtet med kortbyxor även under själva tävlingen. Nu är det säkert långt borta, tar väl ungefär 50 år innan alla gamlingar i maktpositioner dör ut. Vilken spelare är intresserad av att se ut som ett miffo på TV?

Att välja är självklart

Vad jag vet får damerna på tourerna själva välja hur de ska klä sig och varför ska herrarna också inte få göra detta val? Sen ska det självklart inte finnas ett tvång om klädseln utan de som vill ha det extra varmt om benen ska även få den möjligheten.

Det är ju tillåtet för caddies numera att ha shorts vilket jag kan tänka mig har ganska mycket med deras arbetsmiljö. Caddies får nog svettas lite mer än spelarna med de där tunga bagarna som ska bäras omkring men någon jätteskillnad är det nog inte. Låt spelarna själva avgöra om deras ben är tillräckligt snygga för att visas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>