Intressant när Woods får problem

Mycket kan man säga om Tiger Woods och jag tänker här inte gå in på några åsikter om honom som person då jag inte finner det direkt intressant. Mycket går dock att säga om det som hänt när han nu fick problem igen.

Det första man måste säga är att det är tråkigt att han ska få problem igen. När jag skriver detta har jag iaf inte kunnat snappa upp något mer exakt vad det är. Han pratade själv om att han blivit stel och att några muskler inte ville komma igång igen. Jag kan inte göra annat än att hoppas att så är fallet då det inte behöver vara något större problem. Skulle det vara värre än så tappar golfen sin största attraktion för ett bra tag framöver.

Publiken följer Tiger

Tigern kanske inte kommer vara bäst igen ifall han verkligen kommer igång med spelet, tycker inte att det går att dömma honom ännu. Rory är troligen bättre men Rory är absolut inte mer populär på det stora hela. Ett bra tecken på populäriteten för Tigern är hur många som fortsatte att följa bollen med Billy Horschel och Rickie Fowler efter att Woods varit tvungen att stiga av. “So we went from 600, 700 people watching us to 50. We became chopped liver. We realized where we stand in this game of golf, and we had a good joke about it.” Det är vad Horschel hade att säga om det hela och då talar vi ju inte om dussinlirare direkt. Horschel vann ju FedExslutspelet förra säsongen och Fowler tillhör ju de mer populära unga spelarna.

Att TV-kamerorna försvann till stor del från den bollen var ju inte överraskande direkt och det säger ju egentligen bara att media har bestämt att han är så intressant. Men att de som är där väljer att istället gå och titta på andra bollar säger betydligt mer. För jag har nog svårt att tänka mig att publiken åkte hem direkt tidigt på dagen som det var.

Billy Horschel

Måste även säga att jag har dålig koll på Horschel som spelare och person men han imponerade faktiskt på mig när det gäller uppträdande och är härligt att se. T ex att han hjälpte Woods att plocka upp peggen när han uppenbartligen hade problem, något som inte hade varit uppenbart för andra spelare. Eftersom jag har dålig koll på honom så var detta typ första gången jag tänkte på honom och då får man säga att han byggde sitt varumärke på ett bra sätt. Sen kanske han egentligen är ett svin men det verkade ju inte så iaf.

”Experterna” har nu trevligt

Det är skrämmande vad mycket kommentarer som det kommer nu direkt när han får problem igen. Läste t ex en artikel där man föreslog hur han skulle gå vidare. Nu var ju artikeln inte direkt bra då den som skrivit mest försökt att komma på alla alternativ som fanns. T ex att bara spela majors varje år, ta semester i ett år eller att spela en massa mer golf. Alltså utan att ha någon koll så bara skriva alla tankar som råkade komma fram även om personen inte har någon som helst koll på vad som kan vara bra.

Sen finns det självklart en del experter som pratar om saker som mycket väl kan stämma. T ex talade Faldo om att det kanske är dags att se över svingen och att ändra den för att sätta mindre press på ryggen. Det är ju ganska klart att hans sving sätter stor press på ryggen så kanske kan det vara en bra idé. Eller så väntar man bara och ser vad som händer den närmaste tiden. Personligen tänker jag iaf inte ge några som helst råd åt Woods då jag är extremt säker på att han och hans rådgivare har betydligt bättre förståelse över hans kropp och att deras kompetens är väldigt mycket större än min.

Jag hoppas bara att han kommer tillbaka till toppen då det är den spelare jag helst tittar på. Visst finns det många andra som är trevliga att se också men Tigern står högst i kurs för mig när det gäller sevärde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>