Dags för Masters 2015

Detta är enligt mig kanske den trevligaste tiden när det gäller golf på året för vi har ju båda Masters som spelas och även börjar säsongen dra igång här hemma i Sverige. Drömmarna om det egna spelet finns fortfarande kvar och spelet på den där fantastiska banan stundar.

Masters är den trevligaste majorn enligt mig

Det finns många olika åsikter om det här när det gäller majors och vilken som är störst osv. För mig är det ganska enkelt faktiskt då jag verkligen uppskattar Masters klart mest av dem alla. PGA och USOpen är ganska lika Masters egentligen då de spelas i USA också men är bägge sådär lite mindre intressanta. The Open har ju mest historia osv men själva tävlingen är inte lika stor för mig, den kommer som en klar tvåa men inte i närheten av Masters.

12:an på Augusta National

Det som jag gillar mest med The Open är egentligen att den ofta spelas på riktiga linksbanor i blåsigt och halvkallt väder. Tyvärr är det alldeles för få tävlingar som går på banor av detta slaget för det är ju klart roligt att se spelarna puttar långt utanför greenerna, slå järntreor som precis lyfter över marken osv. Men tvåa är den fortfarande då Masters har mer att erbjuda totalt än så. Sen är det ju inte direkt illa att vara den näst mest intressanta tävlingen på året. Zachrisson och de andra gamlingarna gillar ju The Open mycket för historiken men det är inget som påverkar mig alls lika mycket. Old Tom Morris var säkert en intressant snubbe men han dog ju för mer än 100 år sedan.

Jag är egentligen inte en person som bryr mig speciellt mycket om vad som är vackert osv men t o m jag ser ju hur snygg den där banan är. Det finns väl inte ett grässtrå som ligger fel någonstans och blommorna brukar blomma på friskt. Lite skillnad mot här hemma där träden inte ens har fått några löv ännu.

Sen det här med att den hela tiden spelas på samma bana gör det inte sämre direkt. Hade banan varit mindre intressant hade det inte varit något att vara glad för men nu talar vi ju om Augusta National. Det är den banan jag helst av allt skulle spela i hela världen och troligen den bana som jag typ har minst chans att någonsin få spela i hela världen. Troligen finns det något samband där om man säger så. Känns verkligen som den där banan har allt som man kan tänka sig vilja ha på en bana.

Vem vinner?

Det härliga med årets första major är att man inte alls har någon bra koll på vem som kan tänkas vinna. Det är ju först nu som de allra bästa spelarna satsar på att vara i form. I slutet av säsongen så vet man också mer vilka det är som har spelat just detta året.

Det finns ju nu många favoriter så som Rory, Bubba, Spieth m.m och det härliga är att vi kan räkna in en svensk i form av Stenson till de allra största favoriterna. Att han har varit sjuk tror jag inte gör något egentligen alls utan det kan t o m vara bra ifall han nu har hunnit tillfriskna fullt ut. Kanske kan han ha fått en lite lugnare väg in till tävlingen nu och att pressen har gått ner lite vilket knappast är negativt. Jag kommer iaf att hålla tummarna för Stenson för fullt under hela helgen.

Blixt tror jag inte har en vinst i kroppen för tillfället. Dock är han fullt kapabel till att komma bland de tio bästa om spelet vill stämma för honom. Men jag tror att någon av de stora kanonerna kommer att spela riktigt bra och de är ju faktiskt bättre så de borde även då slå honom. Men om jag har fel på denna fråga och han vinner så ska jag inte gråta något alls kan jag lova över min miss.

Tigern tillbaka

Har ju varit ett antal gånger nu som han har kommit tillbaka till tävlandet. Har han tränant så hårt som han säger så kan man ju tycka att ryggen inte borde vara några större problem. För mig är egentligen inte hans resultat det viktiga denna vecka utan att han håller. Sen skulle det helt klart vara bra om han t ex kunde klara cutten eller något sådant.

Golfen behöver Tiger Woods. Har skrivit det flera gånger tidigare och kommer säkert att göra det flera gånger igen. Så enkelt är det faktiskt.

Kvällarna är ju klara iaf

Är ganska härligt att veta att jag har mina kvällar från 21:00 eller 20:00 på söndag fram till 01:30 eller när det tar slut på söndag är ju liksom uppbokade för nerkrypande i TV-soffan.

Blir nog även som alla andra år att sugen för att själv ge sig ut och spela kommer att byggas på friskt. Räcker väl till det första toppade inspelet som hamnar långt in i någon skog som är utplacerad bara för att jäklas 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>