Då var det dags för Tigern igen

På senare år har det varit ett ständigt inslag det här med Tigerns olika comebacker efter skadeuppehåll och annat strul. Idag är det då dags för en comeback igen och som vanligt är det intressant att följa media.

En sak som är helt uppenbar är att Tiger Woods är extremt viktig för golfspelet. Intresset för de olika turneringarna där han är med i går ju alltid upp och jag kan själv erkänna att det är den golfspelare som jag tycker det är roligast att se på. Visst finns det en del andra som Stenson, Dufner, D Johnson, Rory och några till som är roliga att se på men ingen av dessa är en Tiger Woods så enkelt är det.

Åsikter finns det om Tigern så det räcker. Kollar man på en del engelska golfforum så finns det t ex ett antal personer som verkar ha gjort det till sin stora livsuppgift att snacka skit om Tigern. Om deras hat enbart är grundat i att han har varit så framgångsrik eller om de kan hitta på någon annan åsikt har jag ingen koll på. På samma sätt finns det självklart personer som har gjort det till sin stora uppgift att försvara honom mot alla påhopp. Vem som har rätt har jag själv ingen aning om då jag aldrig har varit närmare honom än avståndet till TVn. Att han är lite försiktig osv i intervjuer är ju inte direkt överraskande med tanke på att allt han säger granskas så hårt. Sen om han ger dåligt med dricks eller ej skiter jag i. Verkar iaf som att han hjälpt till att dra in 300 miljoner dollar till välgörenhet vilket får ses som bra. Att han inte direkt var trogen på Elin råder det ju ingen tvekan om, det troliga är väl att han som alla oss andra har olika karaktärsfel. Finns nog ingen som är helt perfekt.

Sen har man även alla proffstyckare som ska ge sig ut och kommentera hans sving mest hela tiden. Nu har han ju gjort förändringar igen vilket ska granskas. Intressant var en artikel jag läste där man försökte dra slutsatser om hans spel utifrån statistik. Det roliga med den var att man hade använt siffror för 2014 för att visa vad han hade blivit sämre på. Nä men oj har han sämre statistik ett år där det är tveksamt om han har kunnat spela någon tävling utan att ha ryggproblem. Vem av oss skulle inte prestera sämre om vår rygg var oduglig?

Själv nöjer jag mig med att hoppas att hans kropp håller så att han får chansen att vinna någon major till. Skulle vara riktigt trevligt att se Rory och Tigern verkligen tävla om att vara bäst i världen. Vi får iaf klara oss ett tag till innan det där vanliga snacket igenom om han kan vinna någon ytterligare major då det är långt kvar till Augusta. Svaret på den frågan är ju dock ganska enkel. Är han frisk kan han självklart vinna flera majors till, kommer han att göra det är dock en helt annan sak som är långt ifrån säker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>