Ännu fler vinster

En framgång kommer ju sällan och vi hade Anna Nordqvist som först vann på LPGA. Herrarna verkar ha tagit till sig detta och förra helgen vann svenskar på både USA och Europatourerna. Starkt får man allt säga.

Europa

Att Norén vann var ju inte helt överraskande då han ju faktiskt är en väldigt duktig golfare när han får vara frisk. Vi får hoppas att han kan fortsätta på detta vis nu efter sin skada så ska skulle jag tro att han kommer att hålla platsen som nummer två i Sverige ganska enkelt den närmaste tiden.

Vår svenska tourtävling är också den alltid intressant att titta på. Brukar ju ge ett bra intryck av den svenska golfen. Att det alltid är mycket folk och tittar gör ju det hela betydligt mer intressant. Jämför man med någon tävling i ett icke golfintresserat land så är skillnaden extremt stor.

Sen kan jag personligen tycka att det är lite tråkigt att man spelar på PGA banan i Bara. Det handlar inte om att det skulle vara något fel på banan i sig utan mer att den inte ser så svensk ut. För jag tycker det ser väldigt trevligt ut på TV när det spelas på en väldigt grön bana bland en massa frodiga träd. Lite som på samma sätt jag är missnöjd när de spelar på Wentworth i närheten av London. Den ser för mig inte brittisk ut den banan utan jag vill mer att det ska vara en linksbana som det spelas på. En svensk bana under sommaren gör sig väldigt bra på TV vilket borde vara ett bra sätt att dra till sig turister. Banan man spelade på i år utmärker sig inte på det viset i mina ögon vilket är lite tråkigt.

USA

David Lingmerth

Vad kan man då säga om Lingmerth? Det enkla svaret på denna fråga är nog order starkt. Fältet under Memorial är ju inte av det dåliga slaget direkt så att bara vara framme i toppen under en sådan tävling är inte illa alls. Sen att slå Rose i ett särspel ger inte något dåligt betyg det heller.

När Rose låg i bunkern på 72:a hålet så kan jag erkänna att jag i bästa Caddyshackstil satt i soffan och ropade CHOKE CHOKE. Först verkade det ju som att det lyckades riktigt bra när han slog en socket men tyvärr var det ju en åskådare som nickade ut bollen till ett tufft läge men iaf med bra vinkel. När han då gjorde par därifrån trodde jag att det var kört och den vinsten som jag så hoppades att Lingmerth skulle få inte ville hitta hem.

De första hålen av särspelet kändes också som att Rose hade läget ganska bra under kontroll. Men som tur var kunde Lingmerth kontra och när Rose sedan missade var det grymt starkt att rulla i den där putten som egentligen var lite för lång.

Måste vara riktigt härligt för Lingmerth att vinna då det ju ger en härlig trygghet. Kommer inte ihåg om det var kortet i två eller tre år på touren men det är ju fina grejer oavsett. Sen deltagande i ett antal stora tävlingar nästa säsong plus 1,1 miljon dollar sitter säkert fint också. Hans varumärke lär ju inte ha gått ner heller direkt så om han sköter sina kort rätt ska nog denna vinsten kunna ge en fin trygghet inför framtiden. Vilket ju måste vara mål ett som golfare på den nivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>