Olika sätt att göra golfen billigare

Granska dina kostnader

Golf är som mycket annat en fritidssyssla som kan kosta väldigt mycket eller klart mindre. Av denna anledningen har vi skrivit ihop en lista med 15 olika saker där du kan påverka kostnaderna mycket.

Största kostnaden som är svår att komma undan är medlemskapet. Spelar man mycket är det klart mest ekonomiskt att ha ett vanligt medlemskap istället för en brevlådeklubb och sen betala greenfee. Detta gör att golf aldrig kommer att bli en jättebillig fritidssyssla. Det går liksom inte att jämföra med exempelvis vanliga skogspromenader (även om det säkert finns kostnader med många sådana också) som man kan roa sig med.

Det man får göra är att spela mycket istället och på det viset få ner vad kostnaden blir per rond. Har du ett medlemskap på 5 000 kr och spelar 10 ronder blir det ju 500 kr per rond men spelar du 100 ronder blir de 50 kr per rond. Ganska stor skillnad per rond om man uttrycker sig milt.

Men om man bortser från det här med själva medlemskapet så finns det faktiskt ganska mycket man kan göra för att hålla nere kostnaderna. Mycket handlar om vad du själv väljer att prioritera. En sådan enkel sak som bollar kan kosta mycket om man spelar på dyra nya jämfört med billigaste alternativet som är att leta bollar själv. Sen finns det flera alternativ som ligger mellan dessa ytterkanter som man kan välja på.

Klubbor kanske inte behöver köpas in så ofta utan en omgreppning kanske räcker och om klubbor ska införskaffas kanske de inte behöver vara nya utan begagnade av bättre kvalité.

Ta och titta in på vår artikel 15 sätt att göra golfen billigare och se om du hittar några bra tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>