Hur man lagar ett nedslagsmärken?

Det vi golfare vill är ju att slå ett fint högt slag som landar på greenen och gärna spinner tillbaka en meter. Nu kanske detta inte händer direkt ofta men att lite längre inspel hamnar på greenen är ju inte ovanligt och då med ett märke som följd.

Nu kan jag självklart inte tala för alla banor i landet utan bara där jag har vana att spela och på min hemmaklubb tycker jag att det är alldeles för många nedsladsmärken på greenerna som inte lagas. Varför det är på detta vis kan jag inte riktigt förstå då vi alla ju vinner på så bra greener som möjligt.

Personligen gillar jag att laga mina märken då det ju faktiskt visar att jag har slagit ett bra inspel. Att få lite feedback på att man har gjort något bra är ju inte dåligt för egot direkt och självkänslan är ju viktig att ta hand om.

Bevisligen känner inte alla på detta vis då det ju finns många märken på greenerna som inte är lagade vilket är tråkigt. Det tar ju mycket längre tid för en green att lagas ifall den där gropen inte fixas till direkt. Själv försöker jag att alltid ha en greenlagare i fickan och ser jag ett märke fixar jag detta oavsett ifall det är jag som är skyldig eller ej. Något som jag tycker att vi alla skulle bli bättre på då det ju höjer kvaliteten på banan, exakt samma sak gäller ju självklart för att lägga tillbaka torvor och liknande.

Sen visst kan det vara svårt ibland att hitta sitt märke. Det har hänt mig många gånger att jag står där på greenen och är tämligen säker på att min boll landat och gjort ett märke men inte kan jag hitta något. Tittar man då bra länge och inte hittar något finns det ju inte mycket att göra, men jag har svårt att se att detta skulle stå för så många olagade märken som finns.

Det är även viktigt att man lagar ett nedslagsmärken på rätt vis. Därför slänger jag här med ett Youtubeklipp vi gjort där man ser hur ett nedslagsmärke lagas.

Kan vi alla bara bli lite bättre på att fixa nedslagsmärken och uppslagna torvor så blir ju våra banor bättre. Tänk t ex vad gott det skulle vara att slippa irritationen av att ha slagit ut ett perfekt utslag mitt i fairway för att sedan upptäcka att den ligger nere i en grop för att någon struntat i att lägga tillbaka torvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>