10 tips på förberedelser inför golfsäsongen – del 2

Här kommer andra delen av vår artikel om olika saker att göra för att vara så redo som möjligt inför golfsäsongen som ligger framför oss.

Vill du läsa del ett kan du göra det Här.

Realistiska mål för säsongen

Sätt upp realistiska mål

Hur ett mål ser ut är otroligt individuellt. Kanske är målet att bryta 90 slag för första gången eller är målet att komma ut till banan en gång i veckan. Det behöver inte alls vara resultat eller kvantitet som är målet heller utan det kan vara att du verkligen ska njuta av varje rond och inte låta dig irriteras av dåliga slag eller liknande.

Att sätta upp realistiska mål är bra då det ger något att jobba mot och därmed motivation. Det är bevisat att vi människor presterar bättre när det finns bra och rimliga mål uppsatta. Att sätta upp orealistiska mål riskerar att påverka självförtroende negativt istället.

Förberedd dig mentalt på att det är en ny säsong

Med detta menar jag att du inte ska förvänta dig underverk från början. Själv har jag nog spelat golf en 15 – 20 år och jag tror det aldrig har hänt att jag i början av säsongen inte har problem med att jag toppar nästan varje slag. Är väl för stel i ryggen eller något under inledningen så att jag inte kommer ner tillräckligt långt.

Denna vetskap har jag dock med mig vilket gör att jag heller inte blir sur när de kommer i början utan jag vet det sedan tidigare och försöker istället att jobba mig igenom det för att få igång allt ordentligt.

Du kanske spelar bra från början men om detta inte är fallet är det inget att hänga upp sig på då de flesta av oss har haft ett uppehåll i nästan ett halvår och det vore konstigt då ifall vi inte var lite ringrostiga.

Styrkor och svagheter

För ett bra upplägg på träning (eller avsaknad av träning) krävs att du har en bra uppfattning om vad du är bra på och mindre bra på. Personligen är jag alltid bättre desto närmare green jag kommer. Min puttning och känslan runt greenerna är betydligt bättre än min säkerhet från tee t ex. Troligen är det därför mest effektivt för mig att lägga ner extra träningsenergi på att försöka få ordning på det längre spelet.

Hur man är som golfare är inte det viktiga då vi alla har olika starka och svaga sidor. Det viktiga är att vi har koll på vad som vi behöver göra. Möjligen är nästa punkt något för dig t ex.

Lektioner?

Dags för lektioner

Vill man ändra något i svingen eller känner att det bara behövs bättring är det troligen i 95 % av fallen bättre att rådfråga ett proffs på ämnet än att försöka lösa det helt själv.

Sen är lektioner inte gratis vilket också ska räknas in i det hela. Men grejen är att ifall du anser dig ha råd och behov av lektioner är det dags att tänka igenom det redan innan säsongen börjat för att då kunna ta lektionerna tidigt.

Förändringar behöver tid att slå igenom varför det bara är onödigt att vänta långt in på året med att starta dem.

Friska upp regelminnet

Med den stora regelförändringen vi fick nyligen är det inte konstigt att man inte har koll på alla regler. Kunna regler är viktigt om man inte vill tappa onödiga slag på dumma grejer som hade kunnat undvikas genom att läsa på lite om reglerna.

Inte ska du sitta och plugga regler stenhårt men ta lite tid att titta igenom regelboken iaf. Jag kan tämligen säkert garantera att du inte har koll på allt som står i den. Själv läste jag den från A till Ö förra året då jag här på sajten uppdaterade vår enkla regel genomgång men är trots det säker på att jag inte har koll på allt och troligen har glömt en del jag innan kunde.

Få igång benen

Ut och gå

Det finns många i världen som inte tror att golf är en sport eftersom man inte springer jättesnabbt eller måste vara superstark för att utföra det. Anledningarna är ofta lika uttjatade som dåliga. Sanningen är att golf är en sport som faktiskt kräver ganska mycket av utövaren.

Att gå en rond det klarar de allra flesta av oss att göra utan några större problem. Men det är inte bara att gå som gäller utan det gäller att gå en hel rond och samtidigt kunna koncentrera sig. Visst är man dåligt tränad är risken stor att orken tryter och det speciellt ifall inte tillräckligt mycket vätska har intagits under tiden. Men innan det har gått så långt brukar koncentrationen försvinna och om något är viktigt för bra golf är det att koncentrera sig på vad man gör. Gäller allt från små chippar till långa utslag. En trött kropp och hjärna kommer ta sämre beslut.

Vet du därför med dig att du under vinterhalvåret har varit dålig på att röra dig är det smart att ge sig ut på ett antal längre promenader för att komma igång redan innan de första ronderna. Du kan då förhoppningsvis undvika trötthet och dåligt spel de första 5 – 10 ronderna innan du kommer in i det igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>