Hur vi tänker när det gäller övningar / tips osv

Det finns hur många instruktörer, tips, lösningar osv inom golf och vi har en del sådant här på sajten varför det kan vara bra att klargöra lite hur vårt tänk med vårt innehåll här på Golfprylar är.

Golf är jäkligt svårt

Det är ett påstående de flesta kan ställa sig bakom tror jag utan att ta ut svängarna allt för mycket. Ett till påstående som heller inte är direkt kontroversiellt är att nästan alla har en helt unik sving och att det inte är direkt enkelt att rätta till en sving.

Vi låter proffsen lära ut både simning & golfsving

Det är just det här med att det inte är enkelt att fixa till som är grundpelaren i vårt tänk här på sajten. Visst har jag som skriver här på sajten ett ganska lågt HCP även om jag spelat lite mindre på senare år och heller inte försökt att bättre på spelet. Men det jag inte har är någon form av utbildning i att lära ut golf och även identifiera vad som är problemet med en sving.

Skulle jag stå på en range och någon frågade mig skulle jag troligen kunna komma med en del ganska hyfsade tips då det finns ganska många grundgrejer som stämmer överens med i princip alla bra svingar. Men jag kan absolut det inte lika bra som en utbildad tränare som jobbar med det där varje dag.

Allmänna tips / specifika

Det är just här vi har skillnaden i vad man kan hitta hos oss av det vi själva skrivit.

En övning där du ska chippa t ex in i en ring är ett allmänt tips/övning där man inte går in på någon detalj hur en person ska göra. Vi talar inte om själva tekniken du ska använda utan en bra övning för att bättra på det du redan har. Sådana hittar du här på sajten som vi själva har skrivit då det är bra grejer för den som vill bli bättre.

Det du inte hittar är en artikel där vi tar upp anledningar till att en sving kommer utifrån och in och hur detta ska fixas till för att slippa X-problem med slaget. Visst har vi några videoklipp här på sajten som tar upp tips för den som vill bli av med en slice t ex men dessa är då alla med kunniga tränare som ger tips.

Det viktiga att komma ihåg med sådana tips är bara att de inte kommer att passa alla. Tyvärr är det inte så att en lösning fungerar för alla spelare, vilket väl är tur det för tränarna då de annars varit arbetslösa. Du ska mer se de tipsen som förslag på vad som kan hjälpa dig även om alla som lägger ut ett klipp på Youtube har en tendens att skriva en rubrik som lovar lite väl mycket. “Bota din slice på 5 minuter med detta enkla knep” osv osv. Så enkelt är det självklart inte.

Titta in på vår avdelning med övningar

Varför har ni tips och övningar då?

Även om vi inte har de där supertipsen som löser ett visst problem har vi övningarna som du använder för att blir bättre har vi de där övningarna som kommer att göra dig till en allmänt bättre spelare.

Tar vi det lite hårt så kan du bli en helt okej chippare om du tränar mycket även om tekniken inte är perfekt. Du kan dock aldrig bli en bra chippare om du har en superteknik men aldrig tränar.

Vi anser helt enkelt att det är bättre för oss att ha denna del på sajten även om vi inte har expertisen nog att säga vad som är fel med din sving.

I framtiden kanske vi kan knyta någon kunnig person till sajten och då även ha med tips av detta slag men det är något som isf ligger långt i framtiden.

Övningar kommer det dock att komma in flera av under året. Väntar mest på lite bättre väder så att vi kan ut och filma / ta korten som krävs för att beskriva hur de ska gå till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>