Golfprylar ser tillbaka på året

Att titta tillbaka på året som varit här för sajten är en tradition som kanske inte har återkommit varje år men lite då och då kommer det iaf. Detta året är just ett sådant där vi gör en lite sammanfattning av året. Ett bra år här på sajten får man allt säga.

Vad har tillkommit på själva sidan?

Det är få år vi har varit så aktiva som detta året om man ser tillbaka till hur många artiklar och sådant som har dykt upp här på sajten. En snabb räkning säger att det faktiskt har kommit in lite mer än 125 st inlägg av olika slag redan. Då kommer det säkert några till under de kvarvarande dagarna 2023. Detta är en bra ökning om man jämför med förra året då det istället var runt 50 st nya saker som dök upp.

Sen är det lite svårt att säga exakt hur detta året står sig mot tidigare år då vi gjorde om sajten från grunden i början av förra året. Därför har vi tappat statistiken när saker skapades t ex men med stor sannolikhet har detta varit det mest produktiva året någonsin för sajten.

Vad är det som dykt upp?

Myter är något nytt här på sajten
Golfens myter har vi skrivit om under året

Vi är ute efter en god blandning av artiklar här på sajten och det är just vad som har dykt upp. Målet för varje år brukar vara ett lite större projekt. Detta år blev det en lite större grej om hur man kan testa sig själv som golfare och se vad man är bra på och mindre bra på.

På grund av lite tidsbrist och även att det egna golfspelandet var otroligt uselt i samband med detta har vi inte gjort några direkta uppföljning på detta. Vilket är något som står på schemat för 2024 helt klart. Bara att den där hooken kunde komma lite mer under kontroll så det blir roligare att testa sig själv 😉

Annars är det som sagt var en blandning av artiklar som har tillkommit här på sajten. Det är allt från småartiklar där vi förklarar ord i ordlistan till större artiklar där vi tittat närmare på andra golfsaker. Vidare har vi självklart skrivit om våra produkter och shoppen i sig.

Sociala medier

Om en random person på gatan skulle gå fram till oss som driver Golfprylar.nu och säga ”Alltså ni är fan inte bra på det här med sociala medier” skulle vi knappast kunna anklaga personen för att ljuga. Visst kanske det skulle vara en konstig sak för en random person att säga men det är sanningen.

Dock har vi i år försökt att verkligen bli bättre på detta efter många år av inaktivitet. Sen ska så klart sägas att vi fortfarande är tämligen usla på det men vi förbättrar oss hela tiden.

Vårt mål är att under nästa år även bli bättre när det gäller de sociala medierna. Vi tog iaf stora steg framåt under detta året genom att publicera ca 75 bilder på Instagram under året jämfört med ca 10 året innan. Men vi letar fortfarande efter lite vägarna att gå med de sociala medierna men det kommer väl med tiden.

Bilderna här ovan har iaf länkar till våra olika kanaler och det vore trevligt om ni ville följa oss. T ex kommer det ut erbjudande på de sociala medierna som inte kommer andra vägar. Detta är iaf en bra anledning att följa oss. Det kommer även annat innehåll som inte dyker upp här på sajten plus att det mesta vi publicerar här också kommer på de sociala så det är enkelt att hänga med i nyheterna här på sajten.

Shoppen här på Golfprylar.nu

Som vi nämnt många gånger är detta en lite annorlunda sajt då vi satsat ganska friskt på det här med artiklar utöver en shop. Det är t o m lite oklart för oss själva om vi började sajten som en shop eller om vi började med att göra en informationssida om golf som sedan utvecklade sig till en shop.

Men något som är uppenbart är att det är själva shoppen som drar in pengar till oss. Den är därför viktig även för det här med våra vanliga artiklar. Skulle shoppen inte få några kunder hade det inte varit rimligt att fortsätta att skriva artiklar.

Det positiva för oss är därför att detta har varit ett riktigt bra år i shoppen. Vi är så klart fortfarande en mycket liten shop som de flesta aldrig hört talas om, men vi blir iaf större. Kort kan man säga att vi började detta året ungefär på samma säljnivå som 2022. Dock hände något under sommaren och efter det har vi dubblat eller tredubblat antal orders jämfört med samma period förra året. Totalt under året kommer vi att ha haft ungefär dubbla antalet köp jämfört med förra året. Något som vi självklart är väldigt nöjda med.

Nya produkter

Ett område det har hänt mycket på är antalet nya produkter du har möjlighet att köpa här i shoppen. För närvarande har vi lite över 190 objekt i shoppen. Av dessa är runt 70 nya för året. Sen är det inte riktigt så enkelt som att säga att ett objekt är en produkt.

I grund och botten är det nog det men vissa saker kan delas upp i flera objekt utan att kanske vara direkt olika produkter. Vi säljer t ex headcovers i 3-pack och sedan enskilda för drivern och fairwaywood / hybrid. Dessa räknas då som tre objekt.

Under ett år försvinner alltid några produkter också ur sortimentet. Vissa är vi inte nöjda med av någon anledning och andra kan sluta att säljas av våra leverantörer.

Totalt är det iaf en bra ökning med produkter. Speciellt hade vi en stor omgång med nya produkter nu under senhösten. 2024 ska vi nog inte räkna med en liknande ökning men man ska aldrig säga aldrig. Vårt mål är alltid att öka mängden produkter du hittar i shoppen.

Erbjudanden och reor

Vi har här ändrat ganska mycket på vårt upplägg. Tidigare har vi inte direkt kört reor av något slag men i år har vi ordentligt börjat med att alltid ha ett antal produkter på rea varje månad. Dessa byter vi sen ut varje månad.

Vidare hade vi i år en Black Week här i shoppen. Vi har även haft extra rea nu under jultiden. Nästa år kan vi nog räkna med att detta kommer att återkomma då det har varit populärt bland våra kunder. Det lär nog dyka upp någon rea inför säsongsstarten också. Eller säsongsstart är ju ett lite flytande begrepp här i vårt avlånga land. Inte direkt så att golfsäsongen börjar samtidigt i Ystad och Kiruna. Men troligen en rea ungefär när säsongen börjar i mellersta södra Sverige. När det blir överlåter vi till vädergudarna.

Det egna golfspelet

Jag var nya kapten Hook
Kände mig som kapten Hook delar av året

I år var det verkligen kämpigt i långa stunder med golfen. Att detta sedan sammanfaller med det året det helt plötsligt ska börja räknas poäng var lite jobbigt.

Jag hade som ett mål när jag började spela golf att komma ner till 4,5 i HCP. Just denna gräns för att tidigare sa reglerna att det inte gick att sänka sig lägre utan att delta i tävlingar. Då jag hade noll intresse av att tävla blev det ganska uppenbara målet därmed detta HCP. När jag sedan uppnådde detta fanns det liksom inte någon anledning att räkna score längre.

Detta var nu ganska många år sedan. Utan att ha full koll gissar jag på att det rör sig om närmare 10 år som jag aldrig räknat poäng. Visst lite trevligt det men inte enbart positivt direkt.

Galen hook

I år valde vi därför att börjar räkna igen för att se om det kunde öka på nöjet med själva spelet. Vilket det faktiskt nog har gjort bara att det egna spelet varit totalt uselt. Den vanliga hooken som har varit iaf hyfsat möjlig att kontrollera hade under vintern utvecklats till något totalt okontrollerbart. Kan säga att HCP gick upp ordentligt under detta året om man uttrycker sig milt.

I slutet av säsongen började det iaf att skärpa till sig en del så det finns förhoppningar inför nästas säsong. Eller kommer den att ha hittat tillbaka.

Totalt blev det lite mer än 20 ronder under säsongen vilket får räknas som okej iaf. Långtifrån förr i tiden då det kunde spelas tre gånger så många under ett år men iaf bättre än det varit många år på sistone. Får ha som mål att nästa år slå denna notering. Tyvärr finns det ju ett samband mellan mängden man spelar och hur bra man spelar.

Golfprylar 2024

Vad tänker vi då med sajten under nästa år? Jag har varit inne en del på det redan under några rubriker. Men kort kan säga att vårt mål är att bli lite bättre på allt. Man ska alltså inte förvänta sig några revolutioner här på sajten nästa år.

Mer att vi ska bli lite bättre på sociala medier, lite bättre i shoppen vad vi erbjuder och hur det erbjuds. Sen försöka komma ut med lite roligt och intressant innehåll. Det finns t ex redan ett antal artiklar som är under arbete där vi ska utföra experiment av olika slag. Metod, hypotes osv finns det redan utkast till. Problemet är bara att det är lite svårt att utföra testerna i december.

Sen lite hur vi presenterar dem får vi se men förhoppningsvis i lite längre o väl genomarbetade artiklar här på sajten men även som videos på Youtube.

Det vi hoppas mest på är att vi fortsätter vår ökning av kunder här på sajten. Gör vi det kommer även möjligheterna finnas att satsa mer på sajten. För nu är detta inte vad vi sysslar med på heltid utan vi har andra säljkanaler som delar på tiden.

Vad vi märker av våra kunder så verkar de iaf vara nöjda med vad vi erbjuder. Så nu gäller det bara att fler hittar till oss.

Produkter från shoppen

Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Rea!
Det ursprungliga priset var: 69 kr.Det nuvarande priset är: 59 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>