Då var de nya golfreglerna klara

Som jag har skrivit om tidigare var USGA och R&A på gång med ett gäng nya regler för golfen och dessa är nu helt klara och ska börja gälla från 1 Januari 2019. Några små förändringar har det blivit sedan de var ute på remiss men på det stora hela är det samma som tidigare förslag.

Om du inte har koll på vilka regler det är som de vill ändra på är tipset att du börjar med att läsa mitt förra inlägg om detta där jag går igenom alla viktiga nya regler. Stora regeländringar på gång 2019

Vad har de ändrat mot förslaget?

  1. Dropp – Förslaget sa att man kunde droppa bollen från precis över marken men detta har nu ändrats till att den måste droppas från knähöjd som lägst. Något jag gillar då det annars mest kändes som att man placerade bollen.
  2. Ta lättnad – Lättnad kommer att vara antingen en eller två klubblängder. Tar du lättnad utan plikt blir är det en klubblängd som gäller och ifall du pliktar är det två klubblängder.
  3. Dubbelslag – Det blir inte någon plikt om du råkar träffa bollen två gånger vid ett slag. Det räknas helt enkelt som ett vanligt slag.
  4. Out of bounds – Det kommer att rekommenderas att en lokal regel införs som säger att spelare får droppa på den platsen där bollen gick out of bounds. Plikten för detta är två slag. Denna regel kommer inte att gälla på tourerna utan enbart i det vardagliga spelet för att snabba upp tempot.

Det blir alltså inte så stora ändringar mot vad som föreslogs vilket jag finner klart intressant. Golfen har ju ett välbefogat rykte om sig att vara ganska konservativ vilket säkert kommer att leda fram till att många klagar på dessa nymodigheter. Personligen är jag nöjd med reglerna utan att ha studerat dem i jättenoga detalj då det känns som att det är ett bra steg in i framtiden. Syftet med förändringen är ju till stor del att göra spelet lättare och snabbare genom att ta bort en del ganska onödiga saker.

Sen blir det intressant att se hur många som kommer att klaga när någon vill putta med flaggan eller att man får grunda klubban i ett vattenhinder.

För mig själv blir det att lära mig reglerna ordentligt under hösten för jag måste klart göra en ordentlig genomgång av reglerna som finns här på sajten då det 2019 säkerligen är ganska mycket som inte stämmer längre. Phuuuu!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>