Över 500 000 medlemmar igen

Golfförbundet har kommit med lite intressant statistik som för med sig positiva siffror för oss som spelar golf. Låt oss titta lite på dem.

Vi börjar med det jag antydde i rubriken och det är att vi för första gången på tio år har över en halv miljon medlemmar i våra golfklubbar. Den 3:e augusti var det faktiskt ca 513 000 medlemmar och av dessa var 486 000 golfspelare registrerade. Riktigt trevlig statistik detta då fler golfspelare på det stora hela för med sig bra saker för oss alla. Klubbarna får mer pengar och därmed minskar risken att de går under och att det även finns mer pengar till andra saker som att utveckla banorna osv.

Uppåt för golfen

Totalt har det spelats ca 7,5 miljoner ronder vilket är en ökning med 33 % jämfört med förra året. Av dessa är ca 2 miljoner greenfeeronder. Att medlemsronderna ökat med 41 % jämfört med förra året medan gästspelandet ökat med 23 % tyder på att vi har spelat mer hemma än vanligt vilket kanske inte är så konstigt i dessa coronatider.

Men en ökning på greenfeeronderna är det som lär öka inkomsterna mest till klubbarna då medlemsronder ju faktiskt inte gör detta på samma vis.

Medlemsronder ökar ju inte intäkterna på samma vis då man redan betalat för sitt spelande. Sen ökar det försäljning av korv vid nia, fler handskar slits, pollett behövs till uppvärmning osv så visst ökar intäkterna.

Men som sagt var greenfee är där pengarna finns. Nu vet jag inte riktigt vad en snittrond kostar men låt oss räkna på 400 kr då jag inte tror att det är högt räknat. Ökningen med 375 000 ronder har då ökat intäkterna med 150 miljoner kronor. Vilket är riktigt bra med pengar det och då är året ännu inte slut. Visst för det med sig kostnader också när folk spelar golf men många miljoner mer borde det bli till golfen i landet.

Även om det varit en tuff period med epidemin så är det trevligt att det finns en del goda nyheter att ta del av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>