OS nästa för golfen?

När jag skriver detta har precis Hanna öberg tagit ett härligt och överraskande guld i skidskytte och någon timme innan var Kalla framme med ett stabilt silver. Jag såg även för någon dag sedan att de visade något om beach volleyboll fast på snö. Frågan är då uppenbar. Varför finns inte golfen med i vinter OS?

Det är ju faktiskt så att skidorna äger rum på en golfbana i Korea. Kanske inte rätta banan dock för OS-golf så jag föreslår att man gör något liknande de verkar hålla på med i detta klippet. Alltså typ 5 km golf där man får tillägg på en minut för varje slag över par och då självklart minusminut för birdie osv. Detta borde ta bort problemet med långsamt spel som vi så ofta ser ute på tourerna.

Det är alltså tid man räknar totalt i stil med skidskyttet. Sen för att göra det ännu lite mer intressant så får gärna hålen vara både utför, platta och uppför för att få till alla momenten från skidåkningen. Tiger Woods dejtade ju Lindsey Vonn några år så han kan mycket väl vara en tidig favorit då hon säkert lärt honom ett och annat. Han var ju även med på en del tävlingar så kontakt med snö har han ju utan tvekan haft. Vi svenskar borde också ha en hyfsad chans tycker jag då många väl har haft sportlov och liknande uppe i fjällen. Konkurrensen borde iaf bli mindre då golfare från länder som Australien, Sydafrika m.m inte direkt är favoriter på förhand.

Jag tycker vi nu slår ett slag för 5 km golf till vinter OS. Nästa OS kanske är lite tidigt att sikta på men efter det känns det fullständigt rimligt. Går ju sjävlklart att ha fler moment som lagtävling, stafett osv. Är bara fantasin som kan stoppa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>