Vilket handicap har proffsen

Att ha ett låg handicap är något som de flesta golfare vill, för det ser ju faktiskt klart snyggare ut med bara en siffra i HCP. Sen att ta sig dit är inte alltid det enklaste och ibland är det omöjligt av olika anledningar.

Föga överraskande är det inte lika svårt för proffsen att komma ner i handicap då de ju har talang så det räcker och blir över. Men exakt vilket handicap har de egentligen?

Ofta räknar de knappt handicap på den nivån då det ju liksom inte spelar någon som helst roll. Men det finns ett antal som handicap på klubbarna som de tillhör och jag hittade en sådan lista för ett litet tag sedan.

Isleworth Country Club i Florida har ett antal kändda spelare som medlemmar och en av dem är Bubba Watson som kan stoltsera med +7,7 i HCP. En anna klubb med kända spelare är Whisper Rock Golf Club, Scottsdale, Arizona där t ex Phil Mickelson är medlem med ett handicap på +4,6, Aron Baddeley tillhör samma klubb och han har samma handicap som Mickelson, Martin Kaymer som ikväll har chansen att vinna på Sawgrass är också han medlem på samma klubb med +5 i handicap.

Detta är bara några exempel på toppspelare och vilka handicap de har och man kan ju klart säga att de får scora rätt bra för att lyckas gå på sitt handicap. Har för mig att på min lokala klubb så går slopetabellen inte ner till så lågt handicap. Kan dock gissa mig till att de måste gå en spelare med +5 behöver gå på en -7 eller något sådant från gul tee för att ens gå på handicap och det kanske är frågan om ca -5 från vit tee.

Det ger ju en liten bild av hur bra de där spelarna egentligen är. För ibland kan man ju faktiskt lura sig lite av TV-bilderna. Är ju lätt att tänka att man själv hade haft möjlighet till samma score på hålen som de har och visst stämmer det. Jag har gjort eagles på par 5-hål och det är inte något som de allra bästa spelarna skulle göra varje gång, de skulle göra det ofta men inte varje gång. Så visst skulle jag ha chans att ta ett hål av dem någon gång men det kommer inte att hända många gånger.

Något man ofta inte riktigt fattar är också hur svårt banorna är uppsatta för spelarna. Smalare fairways, tjockare ruff, kortklipp hela vägen ner till vattnet, snabba greener, svåra flaggplaceringar osv.

Ganska klart är iaf att de är hyfsat bra på golf och att ha fått till +7,7 som Bubba är riktigt imponerande. Måste vara hans rosa driver som gör det 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>