Varför inte sätta flaggor på träden?

Vet inte hur många gånger jag har letat i onödan på helt fel ställe efter en golfboll bara pga att jag inte kommer ihåg var bollen åkte in i skogen.

Jag gissar att detta är ett scenario som de flesta av oss golfare har varit med om.

  1. Drivern åker fram på ett lite längre hål då det ju är roligt att slå långt.
  2. Drivern går som vanligt inte rakt utan bollen hamnar inne bland träden.
  3. Man tänker att bollen ligger vid träd X som var ungefär där…
  4. Traskar fram och när traskandet är gjort inser man att man dels glömt hur trädet såg ut och för att göra det ännu bättre har perspektivet har ändrats.

När man då kommit fram till den platsen som bollen skulle ha gått in på känner man sig inte alls längre säker på om det är rätt plats. Då blir det att igen börja fundera på om det kan vara rätt plats vilket brukar innebära titta tillbaka mot tee för vinkel, gissning av hur långt bollen gått i förhållande till det normala osv osv.

Tyvärr brukar resultatet av detta inte bli speciellt bra utan det blir att söka på en ganska stor yta trots att det verkligen inte var planen. Vilket för med sig färre hittade bollar o mer tid spenderad på att leta boll.

Sen kanske jag är nästan ensam om detta problem men känner mig lite tveksam till det då många jag spelat med genom åren inte heller verkar ha direkt bra koll utan det blir en stor sökyta. Därför har jag (eller jag ska ge lite cred till min bror som var inne på det först) ett smidigt förslag på hur man kan lösa detta på vanliga platser för bollarna att försvinna. Och detta är som rubriken lyder att sätta flaggor på utvalda träd.

Flaggor träden skulle underlätta för oss golfare

Flagga på träden

Skulle en undersökning göras på en golfbana hade det snabbt uppkommit vilka platser som har en speciell dragningskraft när det gäller bollar. Gissningsvis är de flesta sådana 150 – 200 meter från tee och till höger. De som jobbar på våra banor vet säkert om exakt vilka platser jag talar om.

Förslaget är därför att hänga några flaggor eller liknande på några utvalda träd. Självklart behöver det inte vara just flaggor utan bara något som man kan fästa på ett träd utan att skada det osv. Ett band i en väl utvald färg fungerar exempelvis troligen kanonbra. Varje träd behöver inte markeras heller utan kanske vart femte eller något om de är strategiskt placerade. Tanken är bara att man ska veta att bollen gick ungefär vid det röda trädet, två träd till vänster om det röda trädet eller mitt emellan det röda o gula trädet osv.

Helt enkelt en förhållandevis enkel sak att hålla ordning på istället för att komma ihåg hur ett träd såg ut från 200 meters avstånd även när man kommer fram o det visst fanns en jäkla massa liknande träd där framme.

Känns som ett enkelt förslag detta som skulle kunna snabba upp spel på många banor utan att för den delen kosta mer än bara lite tid för klubben o några fåtal kronor. Är ingen mästare på Photoshop direkt men den otroligt snygga bilden jag gjort kanske kan hjälpa till att visualisera mitt förslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>