Sväva iväg på golfbanan

Om man ska ta min hemmabana som ett exempel på hur det ser ut i golfsverige så verkar det som att det blir vanligare med golfbil. För några år sedan tyckte jag att man knappt så någon som var ute och åkte men nu har det blivit riktigt vanligt.

Personligen tycker jag att detta inte är speciellt bra då ett av mina mål med att spela golf är att få motion. Att gå en mil som det ungefär handlar om är ju nyttigt för kroppen. Men de som gillar att åka golfbil får gärna göra det för min del. Och det kanske är på väg något nytt för dem att leka med.

För en nackdel med golfbilar är ju faktiskt att de sliter hårdare på banan. Speciellt om det blir många som åker på samma ställe så blir det ganska snabbt märken efter dem. Hur kan man då komma undan från detta problem?

Självklart är svaret på detta att man konstruerar en golfbil som är en svävare. Alltså verkligen totalt helt självklart 😉

Men tanken bakom det hela är faktiskt ganska smart då de i klippet som kommer här under säger att den bara har ett avtryck på cirka 3 % av vad en vanligt fotsteg har. Alltså blir slitaget betydligt mindre och som man även kan se i klippet så går det att leka lite med den också vilket måste ses som ett stort plus. Att kunna åka raka vägen över ett vattenhinder låter ju lite skojigt. Sen när en sådant rolig spelare som Bubba Watson är inblandad kan det ju inte vara dåligt på något vis.

Sen ska det ju sägas att det finns en liten nackdel med denna svävare och det är att den ”bara” kostar cirka 380 000 kr. Nu har jag lite svårt att hitta vad en vanlig golfbil kostar men det verkar som att de kostar runt 6 000 $ i USA vilket ju är strax under 40 000 kr. Alltså är de bara lite dyrare så man ska nog inte förvänta sig att de svenska banorna tar in dem snabbt. Men i framtiden kanske priset går ner och då får vi också möjligen se dem.

Sen gillar jag ju som sagt var att gå då jag ju får lite fin motion på detta vis. Men om någon skulle erbjuda mig att spela en runda med en maskin som detta så skulle jag nog ha riktigt svårt att säga nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>