Skrämmande hur vissa golfare verkar uppföra sig

Det har varit mycket de senaste dagarna varför jag först nu har öppnat upp senaste numret av golftidningen. Även om jag inte kommit långt ännu så träffade jag i början på en insändare med rubriken “Inte lätt att vara nybörjare”. Det som beskrivs i denna är riktigt illa enligt mig.

Om man ska sammanfatta insädaren kort så tycker personen att spelet är svårt men att det tyvärr inte räcker med detta då det är svårt att komma in i gemenskapen också. Det ska ha varit flera gånger som insädaren blivit tillsagd på en otrevligt sätt att skynda på. Detta efter att personen har förklarat sig som en nybörjare.

För mig är det helt otroligt att man kan agera på detta vis ute på en golfbana. Att vara otrevlig någon gång finns det ju ingen anledning till och detta gäller ju inte bara på golfbanan. Sen att inte ha lite extra tålamod med en nybörjare som har informerat om detta är bara korkat. Insändaren säger sig spela när det är lite mindre folk på banan och även släppa igenom när det är läge för det. Varför ska man då klaga på en sådan person?

Va glad när du spelar golf

Personligen om något så är jag lite avundsjuk på en nybörjare som får börja den härliga golfresan. Den första sommaren när jag och min bror började spela så gick vi nog fem rundor i snitt per vecka och man kunde hela tiden se en utveckling av sitt spel. Nog den roligaste tiden jag har haft inom golfen detta. Därför skulle jag aldrig få för mig att klaga på någon nybörje som råkar ta lite tid på sig.

Skulle vi vara i samma boll är det ju bara att vara trevlig och ifall rundan råkar ta några minuter extra pga en ny spelare kan jag bjuda på det utan problem. Skulle jag hamna bakom så brukar det heller inte vara några problem för om det är några jag upplever släpper igenom snabbt är det nybörjarna. Först efter att man har spelat några år verkar det bli något halvförbud på att släppa igenom. Inte allt för sällan man ser personer som nästan springer till sin bag efter slagen men som sedan inte släpper igenom iaf. Varför många som spelat golf länge är sega på att släppa igenom har jag aldrig fattat.

Att nybörjare skulle vara direkt långsammare vet jag heller inte om jag tror på. Mina upplevelser är nog snarare att det är de riktiga medelgolfarna som är långsammast. Damer brukar inte slå lika långt och därmed inte lika snett och bättre spelare missar sällan lika grovt. Manliga spelare som kan slå ganska långt men inte har någon större kontroll på sin bollbana är i mina ögon det större problemet då de ofta hamnar långt inne i skogen.

Sluta därför att gnälla på nybörjarna inom golfen då vi vill ha dem i vår sport, hobby, motionsaktivitet eller vad det nu är för oss. Visst skulle de som nu gnäller få det lugnare på banan om det inte fanns några nybörjare. Fast detta skulle ju bara hålla ett tag för sedan skulle det väl bli en åker när det inte finns tillräckligt med spelare för att ekonomiskt driva banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>