Önskar du mer golf? Ta då och besök ett forum

Jag har själv börjat under det senaste året eller så att delta i diskussionerna som förs på ett par golfforum och det kan ibland vara klart intressanta saker. Innan jag startade denna sida så hade jag aldrig tänkt på det men det blev ju ett ganska naturligt steg att ta. Dels så kan jag hitta intressanta vinklar där att skriva om men även att jag tycker det kan vara intressanta. Föga överraskande skriver jag under namnet Golfprylar på de forumen.

Jag tänkte här ta och titta lite på alterantiven som det finns för dig som är intresserad. Ska dels titta på ett par svenska alternativ och sedan något utländskt som kanske kan vara något.

När det gäller Sverige så finns det två forum som är något att välja mellan. Vi har det gamla och det nya och bägge har sina fördelar.

Svensktgolfforum.se

Svensktgolfforum.se

Svensktgolfforum.se är det nyare forumet som jag för tillfället egentligen gillar mest fast att det finns lite klara nackdelar med det. Positiva saker med detta forum är t ex att den som driver forumet verkar vara klart framåt då han verkligen försöker att få det att växa. Kan t ex hitta forumet på Twitter på @SvGolfforum.

En sak som jag också gillar med detta forum är att det egentligen bara är diskussioner som handlar om golf. När jag besöker ett golfforum är jag intresserad av att diskutera golf och inte politik eller andra grejer. Nackdelen med Svensktgolfforum är att det för tillfället inte finns jättemånga medlemar. Men detta är ett problem som jag tror kommer att lösa sig med tiden då känns som att det hela tiden blir fler och fler som ansluter sig.

Everythinggolf.se

Everythinggolf.se

Det andra stora svenska golfforumet är Everythinggolf.se. Detta är ett äldre och lite större forum där det verkligne snackas mycket. En sak som jag inte riktigt gillar här är att det snackas om så väldigt mycket annat än golf. Men det kan ju vara för att jag själv inte är speciellt intresserad av att diskutera tiggeri osv.

Ett litet annat problem också som kanske är ett lite konstigt problem är att det är vissa person som dominerar forumet lite väl mycket. Några har verkligen åsikter om allt och diskussionerna kan ibland blir lite väl personliga, något som jag ännu inte upplevt på Svensktgolfforum.

Men om man inte stör sig på något av dessa är detta definitivt ett bra forum för här snackas det verkligen golf så det står härliga till (och lite annat då också).

The Sand Trap

The Sand Trap

Om man ska rekommendera ett engelskspråkigt forum så måste det vara The Sand Trap. Har själv inget konto på detta forum men om man tittar lite snabbt så ser man att det finns mängder med inlägg. En väldigt snabb överblick säger att det är långt över 1 miljon inlägg som folk har gjort.

Så om du inte ser det som något problem med engelska kan detta mycket väl vara ett forum för dig. Det intrycket jag får är också att man här hittar klart bättre diskussioner om pågående tävlingar osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>