Julklappstipsen till golfaren 2023

Att göra en lista på tips med presenter till golfaren under julen är något vi har gjort ganska många gånger här på sajten. Säkert har en del tips återanvänts flera år då de helt enkelt är bra men lite nya saker är med största säkerhet med i årets lista också.

Vill du har flera tips är därför tipset att gå tillbaka och kolla listorna från tidigare. Eller kanske du hittar den perfekta presenten här i denna artikel. Sen som jag brukar påpeka så driver vi en shop och det vore otroligt konstigt om vi inte tipsade om en del produkter vi själva säljer.

De flesta skulle troligen göra en lista med bara saker de själva säljer och sedan kalla den för det ultimata listan eller något sådant fint. Vi är medvetna om att det vi säljer är tillbehör till golfare och därför är det uppenbart att vi inte kan ha någon megalista som skulle göra alla andra listor överflödiga med bara det vi säljer. Men hälften av tipsen kan vi nog få in som är produkter vi säljer iaf.

Så som målet brukar vara är tipsen här inte tänkta att vara speciellt dyra. Visst vore en golfresa en otrolig present att ge till en golfare. Först att flyga till Kalifornien och där spela Pebble Beach och sedan flyga vidare och spela Sawgrass för att avsluta med ett stopp o Skottland och spela St Andrews. Tala om gåva det där och tala om hål i plånboken.

Målet är istället att presenterna ska kosta några hundralappar som mest. Alltså en summa som de flesta kan tänka sig att köpa en present för.

Vill du titta in i vår shop direkt kan du följa denna länk.

Golfprylar.nu – Kit med borstar och groovevässare

Golfprylar.nu - Kit med borstar och groovevässare

Vi börjar med ett tips från vår shop och det är ett litet smidigt kit för att hålla klubborna rena och fina. Att ha rena grooves är avgörande för att få spinn i slagen och därmed kunna kontrollera bollen bättre.

Detta paket innehåller i grund och botten det mesta du behöver för att rengöra en klubba. En lite mjukare borste i nylon som används när det är lös jord och gräs eller liknande som fastnat på klubban. Sedan en borste med metallborst som används när jorden och gräset har torkat. Vilket om vi ska vara ärliga händer ganska ofta då de flesta av oss nog inte sköter våra klubbor perfekt direkt.

Avslutningsvis innehåller detta kit en groovevässare. Detta är något av den mest klassiska produkten vi har här i shoppen. Har varit med från början bland produkterna vi säljer även om de varit i lite olika former. En groovevässare är perfekt för att riktigt komma ner i skårorna och där rengöra på djupet. Perfekt för den som vill hålla upp livslängden i en klubba.

Pris: 109 kr

Länk: Kit med borstar och groovevässare

Göra en dag av det

Det blir alltid en god dag ifall man får chokladbollar.

Detta tipset är för dig som inte är golfare men har en god vän som är golfare. Hela tanken går ut på att du och din vän gör något tillsammans.

Här har man sedan otroligt många olika val hur man vill lägga upp det mycket beroende på hur mycket pengar du vill spendera. Grundtanken är att du nu inte är en golfare alls så att spendera tid tillsammans med vännen när golf är det som pågår är inte något som händer normalt.

Allra billigaste varianten är att du bara säger att du hänger med på en golftur tills personens hemmaklubb och där agerar caddie åt spelaren. Alltså en gåva av din tid kan man sägas som kostar dig i princip noll kronor.

Sedan går det att bygga på från denna grunden med annat. Vad sägs om att du säger att du bakar lite eller drar ihop några goda mackor till pausen efter nionde hålet? Rökning ska så klart aldrig uppmuntras men om ni gillar att ta en cigarr ibland kan du säga att du har med dig en trevlig sådan till dagen.

Vill du ta det ett steg längre spelar ni på någon annan bana och du betalar greenfeen.

Grundtanken är att du och en vän ska spendera tid tillsammans där ni normalt inte gör det. Vännen är säkert glad att få spendera tid tillsammans med dig och samtidigt visa upp golfspelet som personen gillar. Sedan lägger du till saker från grunden i den mån du vill spendera pengar eller din energi.

Pris: 0 – X kronor

Länk: Här får du tänka till själv helt enkelt och komma på vad som passar

Golfprylar.nu – Presentbox Golftema

Presentbox 3 delar Golftema Set - Korkskruv, vinkork, kapsylöppnare

Ska man köpa en gåva är det alltid smidigt om saker redan är ihopsatta i ett kit av något slag. Här har vi ett sådant som riktar sig till golfaren som gillar att dricka lite alkohol då och då. Något säger mig att detta innefattar en stor del av alla golfare här i landet.

I denna presentbox får du tre olika saker. Det är en korksskruv, en vinkork och en kapsylöppnare. Alla så klart i golftema. Korkskruven ser ut som en putter, flasköppnaren har form av en järnklubba med golfboll och vinkorken har en golfboll som topp.

Dessa kommer i en ordentlig box och självklart är de olika delarna gedigna.

Helt enkelt en rolig present till en golfare som gillar att ta sig en öl eller ett glas vin.

Pris: 299 kr

Länk: Presentbox Golftema – Korkskruv, vinkork, kapsylöppnare

Åk och titta på en tävling

Se en golftävling på plats.

Golf är en av de sporter som passar otroligt bra att titta på framför tvn där hemma i soffan. Det är svårt att få samma överblick över spelet om du är på banan och kollar. Men trots detta är golftävlingar välbesökta och det är inte konstigt då det ger en annan upplevelse att titta på nära håll när proffsen spelar. Tipset på gåva är därför att du bjuder med mottagaren av presenten på en tävling av något slag.

Sen behöver det absolut inte vara en turnering som Volvo Car Scandinavian Mixed 2024. Den spelas i Skåne nästa år vilket inte direkt är smidigt för alla i detta land. Visst kanske det är roligaste tävlingen att se då det kommer vara kända spelare där.

Men man ska inte underskatta att åka och kolla på en tävling av lite lägre rankning. En turnering med de bästa spelarna i Sverige och våra grannländer har så klart inte stjärnglansen men samtidigt så kan du få se riktigt fin golf där. Kanske kan ni t o m lära er lite när ni tittar på dem och hur de spelar.

Fördelen med dessa mindre tävlingar är att det ofta finns någon som spelas lite mer lokalt vilket gör det billigare och enklare att åka dit. Sen kommer man ofta närmare spelet också vilket är trevligt.

Pris: Scandinavian Mixed verkar kosta från ca 400 kr beroende på biljett. Lägre tourer kan mycket väl vara gratis. Något man får kolla upp så klart innan.

Länk: Volvo Car Scandinavian Mixed 2024

Golfprylar.nu – Golfboll för putterträning

Golfprylar.nu - Golfboll för putterträning

En present behöver inte vara dyr och detta är utan tvekan en intressant och billig present till golfaren som inte är nöjd med sin puttning. Ofta bättre med två billigare och bra presenter under julen än en stor gåva.

Kort kan man säga att detta är en vanlig golfboll som saknar sidor. Detta för med sig att bollen bara rullar bra om träffen är bra. Annars kommer bollen att wobbla vilket då direkt visar att träffen inte är klockren.

Går att använda för att träna inomhus om man så önskar eller ute på övningsgreenen. Det fungerar lika bra oavsett.

Alltså ett bra hjälpmedel för den som vill bli bättre på att putta och detta till ett lågt pris.

Pris: 39 kr

Länk: Golfboll för putterträning

Roliga strumpor med golfmotiv

Roliga golfkläder

Att ge bort en bra vindjacka, golfhandske eller vad det nu kan vara är en klassiker till golfaren. Men på samma vis som det t ex finns roliga jultröjor och stumpor så finns det även liknande saker till golfaren att köpa.

Många säljare finns det där ute och motiven varierar därmed väldigt mycket. Antingen finns det de där med stora blaffor till budskap som är tänkta att underhålla eller finns det de med lite mer diskreta motiv. Vad du tycker passar till golfaren som ska få en present är självklart helt upp till dig. På samma sätt som att vad man tycker är roligt varierar väldigt friskt.

Vad det kostar för dig att köpa in beror så klart på vad det är du är ute efter. Ett par strumpor är t ex ofta billigare än en tröja.

Pris: ca 100 kr och uppåt

Länk: Spreadshirt – Roliga golf t-shirts

Golfprylar.nu – 3-pack headcovers i konstläder

Golfprylar.nu - 3-pack headcovers i konstläder

Headcovers är en viktig del för att skydda klubborna när de ligger i bagen. De flesta drivers och liknande kommer med en headcover när de köps men detta gäller inte alla och headcovers slits också.

Här kommer detta pack in med snygga svarta headcovers i konstläder. Stilrenare får man allt leta efter då de går helt i svart. Passar perfekt som ersättare till gamla slitna headcovers eller för den som helt enkelt saknar några. Eller om någon bara vill byta till några snygga svart.

I paketet ingår det tre stycken headcovers där en är tänkt till drivern och de andra två är lite mindre som passar till de övriga träklubborna eller hybrider. De mindre har en liten snurra som kan ställas in för att visa vilken klubba som ligger i.

Vi säljer även dessa som 1-pack om man bara vill ha en till antingen en driver eller annan klubba.

Pris: 399 kr

Länk: 3-pack headcovers i konstläder

Discgolf

Varför inte testa på lite discgolf?

Alltså det finns andra typer av golf som också är roliga så därför slänger vi in ett sådant tips här i vår lista med tips för golfpresenter.

Discgolf är en både skoj och enkel form sport att utföra. För er som inte är insatta i hur det fungerar med discgolf så är det egentligen väldigt lik den golf vi är vana vid att spela med skillnad att man kastar en disc istället för att använda klubba och boll.

Stor fördel med discgolf är att det är väldigt enkelt att utföra och det är även billigt. Vi här på Golfprylar spelar lite då och då discgolf också även om våra framgångar kanske är begränsade. De banorna vi har spelat brukar det bara kosta några tio att spela. Att köpa ett paket med diskar är heller inte dyrt utan någon hundralapp räcker gott. Vidare finns det ofta några diskar att låna vid banorna om man bara vill testa på.

Banor finns det gott om i landet så det ska vara enkelt att hitta någon som ligger nära till hands. Ingen bokning bara att åka dit och normalt betala en liten slant via Swish så är det fixat.

Banorna är nog öppna allt som oftast också då det inte kräver att gräset har börjat att växa som för vanlig golf. Så kanske en perfekt sak att testa på innan den vanliga golfsäsongen har börjat.

För roligt är det och vad kan vara bättre att göra med sina vänner eller släkt.

Pris: 20 – 50 kr för att spela. Startkit med diskar 150 – 300 kr. Finns dock ofta att låna för den som vill testa på.

Länk: Googla bara discgolfbanor så kommer du snabbt att hitta någon nära.

Sammanfattning

Nu har vi satt ihop en liten lista med bra förslag till julen. Allt från i princip gratis till lite dyrare saker utan att de för den delen blir jättedyra.

Vi lyckades också hålla oss till bara hälften av tipsen från vår egna shop. Självklart finns det många andra saker i shoppen som vi tycker passar som en gåva till julen men i år valdes just dessa tre saker ut.

De andra tipsen är lite blandade där målet har varit att inte tipsa om det där vanliga som alla andra gör. Visst en golfkikare är trevlig att ge bort eller varför inte någon överprissatt produkt från känt märke. Dessa tips är enkla att hitta om man söker på golf gifts eller något i Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>