Julklappstips inför 2022

Det finns få saker som kommer snabbare springande än julen. Ena dagen är man ute och spelar en skön runda i september där man självklart slår alla möjliga rekord. Sedan helt plötsligt nästa dag är det mörkt, kallt och slutet av november. Efter november är det inte många veckor kvar till julafton och dessa springer om något ännu snabbare fram.

Dags för juklappstips till golfaren

Så som det säger i alla vårs favoritsaga till julen ”blev det som vanligt ett bakande och korvstoppande, ett fejande och putsande, ett stöpande och köpande, ett rumsterande och paketerande”. Inte konstigt då att tiden springer på snabbt.

För att hjälpa dig som spelar golf och vill ge dig själv en bra present, dig som känner någon golfare och vill köpa något till dem eller vill ha jultips av någon annan anledning kommer här några bra förslag.

Självklart kommer det här att stoppas in en del tips till vår egna shop, allt annat vore väl konstigt. Men det kommer inte bara att komma sådana utan försöker blanda upp det med lite annat också.

Vi kommer heller inte att tipsa om en massa dyra saker utan försöka hålla nere priset till några hundra kronor som mest. Det är liksom inte så svårt att lista ut att någon skulle uppskatta ett nytt golfset för massor av tusen kronor eller en betald golfresa till någon känd bana.

Greenfee

Alltså säg den golfaren som inte gillar att spela någon ny bana. En greenfee är därmed en passande gåva då det säkert finns något ställe i närheten som inte provspelats ännu.

Detta är en gåva som kan variera väldigt mycket i pris. Banorna har olika grundpriser och utöver det kan kostnaden variera mycket när ronden spelas. Den lokala banan här har varierande priser beroende på dag och tid. Spela en morgon eller kväll i veckan kan kosta ungefär hälften av priset jämfört med en rond under högtryck på helgen.

Många klubbar har även samarbeten med andra närliggande klubbar vilket kan ge förmånliga priser.

En klassisk gåva just för att många gillar den.

Kit med golftillbehör

Kit med golftillbehör

Nu hoppar vi vidare till en produkt vi säljer här i shoppen. Kit med golftillbehör är ett bra grundläggande kit som passar alla golfare. Kanske passar det lite extra bra för en nybörjare som inte har dessa grejer tidigare. Men även för en van golfare kan behöva lite påfyllnad.

I kittet ingår det greenlagare, peggar, borste, groovevässare och bollmarkeringsmall med penna. Alltså kort och gott det mesta som behövs under en rond.

199 kr tar vi för detta kit vilket är ett bra pris. Speciellt om man tar hänsyn till att likvärdiga produkter här i shoppen en och en skulle kosta nästan 100 kr mer. Då vi ligger bra till i pris generellt lär det inte vara direkt billigare på andra ställen.

Inomhusgolf / Golfsimulator

Suget för golf har en tendens att växa med tiden borta från greenerna. Tyvärr har vi en lång och kall vinter i detta land som gör att suget hinner bli stort innan den försenade våren kommer.

Ett alternativ för att stilla denna hunger kan vara att spela inomhusgolf i en simulator. För den som inte testat på en golfsimulator tidigare kan det sammanfattas med att det är skoj och ganska när verkligheten för längre slag osv. Självklart är det inte exakt som ute på banan men du spelar med dina vanliga klubbor och bollar så nära sanningen kommer du.

Ofta finns det mängder av kända banor att spela så med största säkerhet hittar du något intressant att spela.

Pris och hur lång tid som behövs varierar även det här beroende av var du spelar och när. Men säg att det kostar från 300 kr och uppåt för en timme. Två personer behöver nog ca 2 h på sig för att värma upp lite och sedan hinna spela en hel rond utan att stressa. Är man snabba går det att få ihop det på kortare tid. Fler personer tar så klart längre tid men du bokar banan per timme inte efter hur många som spelar.

Någon rolig pryl

En rolig pryl som present till golfaren

Vad folk tycker är roligt varierar otroligt mycket varför det är svårt att säga något som passar för alla. Här på sajten säljer vi t ex några lättklädda damer eller herrar i form av peggar. Dessa är populära här och kostar inte många kronor alls att köpa in. För vissa är detta dock inte något roligt alls så för dem får vi komma på lite andra saker.

Som tur var finns det många andra smålustiga saker det går att köpa till en golfare. Det kan exempelvis vara ett par strumpor med något golfigt budskap, en golfhandduk där något är inbroderat, en markeringsknapp med Happy Gilmore osv. Tipset är att göra en sökning på ”roliga golfgrejer”, ”funny golf gifts” eller något annat liknande. Snabbt kommer du då att hitta tipsen här ovan och ytterligare grejer.

En stor fördel med dessa är att det inte behöver bli dyrt. Peggarna har vi listade här för 35 kr för ett 6-pack så det är väl ifrån den nivån som prisnivån ligger. Andra saker är självklart dyrare men är budgeten inom några hundra kronor kommer alternativen vara många.

En god golfbok

En bra bok om golf

Den vanliga bilden av bokläsande brukar vara en kväll, brasan tänd och att krypa upp i en soffa med en filt och sedan svälja en god bok. Detta kanske inte är något som händer oss alltid direkt utan det kan lika väl vara att läsa på toan eller i sängen minuter innan sömnen infinner sig. Oavsett hur och när en bok läses är det klart trevligt om man har en bra sådan.

Golfböcker finns det massor av där de kan delas upp i lite olika kategorier. Du har t ex instruktionsböcker, reseböcker, memoarer/biografier, böcker som tar upp mer allmänt om golfande och säkert några fler kategorier än dessa.

Utbudet på svenska är inte jättestort utan det är då mer de kända golfarna som har skrivit något eller lite instruktionsböcker. Går du dock vidare och söker på engelska böcker finns det massor av böcker.

Ett tips när det gäller böcker är att kolla på ett ställe som eBay. Där finns det mängder av begagnade böcker och något som verkligen lämpar sig som begagnat är en bok. Knappt att den blir utsliten direkt efter en läsning. Ytterligare en fördel med eBay är att du här ofta kan hitta böcker som inte finns hos t ex Adlibris eller Bokus.

Ofta är priserna bra också och detta gäller speciellt begagnade böcker som är inbundna. Pocket och liknande kan vara likvärdiga i pris hos de svenska näthandlarna men inbundna tar de ofta mycket mer för.

Presentkortet

Kan du verkligen inte komma på vad du ska köpa till golfaren eller om personen helt enkelt vill ha det så är presentkortet en smidig utväg.

Varför inte ett presentkort på Golfprylar.nu i julklapp?

Det viktiga med presentkort är att se till att de köps på ett ställe där mottagaren verkligen vill köpa saker. Ofta kan det finnas begränsningar om hur länge ett presentkort gäller som gör att de inte löses ut och pengarna därmed bara tillfaller butiken som sålt kortet utan att kunden får någon nytta av det.

Vi hoppas så klart att besökarna här i shoppen hittar saker de vill köpa och därmed spenderar pengarna snabbt som de har fått. Men vi har även fixat så att våra presentkort gäller i tre år vilket är ett år längre än vad många andra har i sina villkor.

Du väljer själv hur stort presentkortet ska vara mellan 100 – 1 000 kr hos oss. Anledningen till att vi inte har mer än 1 000 kr som maxbelopp är helt enkelt även det för att minimera risken att pengar blir innestående. Vi säljer inte dyra prylar här så man får köpa mycket för att komma upp i 1 000 kr om man uttrycker sig milt. Sen går det så klart att köpa flera presentkort om man verkligen vill 😉

Vi är självklart inte ensamma om att ha presentkort då troligen alla webbshoppar eller för den delen vanliga butiker har sådana till sina kunder.

Sammanfattning

I årets lista på julklappsförslag har valet varit att inte gå in alldeles för mycket på exakta produkter utom någon som golfkitet. Fokus har mer varit att försöka få till några grundförslag där du som läsare sedan har kunnat hitta alternativet som passar just dig inom området.

Det blir liksom ganska svårt att tipsa om en specifik golfbana att spela då en besökare i Halmstad och en i Umeå troligen letar efter olika banor. Förhoppningsvis har iaf tipsen här gjort det lite lättare att hitta in på ett bra spår som sedan leder fram till den där perfekta julklappen till den galna golfaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>