Golfen ökar igen

Jag började själv spela golf något år in på 2000-talet när alla andra också började spela. Nu var det inte direkt därför jag började spela utan det har egentligen alltid varit på gång hela tiden sedan barnsben. Men efter detta har golfen på det stora hela haft det ganska tungt då man tappat medlemmar.

Nu ska det sägas att ökningen inte är stor direkt då det bara handlar om 980 medlemmar men man får se det som ett trendbrott då det tidigare år har försvunnit i snitt 9 000 golfare varje år. Det ska nu vara nästan 475 000 personer som är medelmmar i någon klubb.

Kanske är detta en nivå som vi ska vara nöjda med då det knappast är att räkna med att alla i detta land ska spela golf, även om det självklart egentligen vore det riktiga. Men det var lite detta jag kände där på mitten av 00-talet då det verkade som att många klubbar bara räknade med antalet nya spelare skulle fortsätta att växa hela tiden. Något som självklart inte var möjligt och många klubbar har ju haft stora ekonomiska problem de senaste åren.

En sak som man allt får säga är lite konstig är att det är kvinnor som till större del lämnar golfen vilket i sig inte behöver vara något konstigt. Det som dock gör det hela lite underligt är att det är kvinnor som i undersökningar är mer nöjda. Vore de mer nöjda så kan man ju undra varför de inte fortsätter att spela, alternativet är ju att undersökningarna är dåligt utförda och därmed ger ett felaktigt resultat.

Vi får iaf hoppas att denna positiva trend fortsätter även i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>