Golf i februari – Det började ju bra iaf

Där jag bor i de mörka skogarna i Småland tillhör det inte vanligheterna att vintern håller sig så pass borta att det går att spela på sommargreener i februari. Men nu när klubben är öppen kände jag mig tvingad att göra årspremiär. Har aldrig tidigare spelat i februari så det var ju nästan ett tvång.

Visst det är bara 9 hål som är öppna på en av banorna men det kan man ta vid denna tid på året. Hur många år är det inte som man suttit och tittat ut genom fönstret och det har sett ut ungefär som på bilden nedan under denna tiden på året?

Så när solen lyser och banan är öppen måste ju chansen tas, vilket jag även gjorde med glädje. En första runda som alltid är intressant då det finns ett antal frågor som kommer att besvaras.

T ex hur bra har formen odlats liggande i tvsoffan tittandes på golftävlingar från varmare länder. Var i kroppen kommer det att göra ont? Har det hänt något på banan under vintern? Det finns helt enkelt ett gäng frågor som man vill ha svar på.

Formen för mig personligen måste ha odlats ganska bra även om det inte kändes direkt bra när en hink slogs på rangen. En lärdom till nästa år skulle kunna vara att inte spela med mina bladklubbor första gången då det gjorde friskt ont i händerna några gånger på rangen när bollen träffades allt annat än i sweetspotten. Att göra birdie på de två första hålen för året måste ses som något positivt varav ett av hålen jag aldrig gjorde birdie under hela förra året.

Självklart bet kroppen ifrån på vissa ställen men sådant är det att räkna med. Muskler i ryggen som inte har fått arbeta direkt mycket i tvsoffan hörde självklart av sig. På samma sätt som händerna tyckte det var en dålig idé att spela med cordgrepp. Men lite ont ska det ju göra.

Sammantaget är det bara att vara nöjd att vintern verkar ha tagit andra vägar detta år. Sen kanske det är lite synd att det finns risk att Vasaloppet måste ställas in men det kan jag ta ifall det betyder tidigare spel på golfbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>