För dig med problem med spelet så finns iaf Charles Barkley

För mig själv handlar det nästan alltid om att den där drawen jag gillar blir en kraftig hook och att de gångerna jag tar fram drivern dåliga dagar så känns det som att bollen kan hamna var som helst. Duffar är sällan jag slår men toppade slag är inte alls ovanliga, fördelen med att lagom toppat slag är ju iaf att bollen brukar gå rakt även om en del längd försvinner. Hur problemen ser ut eller hur kraftiga de är skiljer sig från varje golfare beroende på spelstil, sving, kvalité osv osv.

Charles Barkley är här en legendar inom golfen för sin dålighet. För er som inte vet vem denna Barkley är så kan man kort säga att han var en mycket känd basketspelare under 80 och 90-talet. T ex utsedd till mest värdefulla spelare under -93 så inom basket var hans alltså jäkligt bra. Eftersom han varit så känd har det varit naturligt att han spelat kändisgolf och liknande och där kan vi milt sagt säga att resultaten varit blandade. Då med blandade resultat menar jag att de varit usla eller riktigt usla.

För någon månad sedan såg jag en artikel som handlade om en turnering han spelat i som sträckte sig över tre dagar. Alltså spelade han 54 hål och lyckades här inte göra något par alls. Par på hål kan självklart vara svårt att göra om man inte är duktig men att under så många hål inte klara av något alls är liksom inte bra alls. Visst kan man har svårt att nå osv och därmed blir det omöjligt men detta borde inte vara ett problem för en 53 årig föredetta elitidrottsman.

Känner du att det har varit lite tufft den senaste tiden kan du därför ta och titta på scorerna som bilden här under visar. Inte nog med att han inte lyckas få till något par alls så är det bara på 4 av 54 hål som han gör en bogey.

Charles Barkleys scorekort

Vi kan ju även slänga in ett klipp på hans sving om det är någon som inte har sett den tidigare. Den är klart legendarisk enkelt uttryckt. Tanken med detta inlägg är dels att vi alla ska få skratta lite åt herr Barkley men även att man ska kunna tänka att det nog inte är så illa även de där dåliga dagarna. Charles finns ju där ute 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>