Drömmen för alla oss golfare

Att få till en score som är bättre än sin ålder är ett klassiskt drömmål för de flesta golfare. Sidney Beckwith lyckades definitivt med detta.

Sidney Beckwith

Sidney Beckwith dog i början av maj vid en imponerande ålder av 101. Så vi kan börja med att han fick leva ett långt liv och förhoppningsvis var detta ett trevligt sådant. Nu står det i artikeln om honom inte när han var tvungen att sluta spela golf (han puttade tydligen två månader innan han dog) men han hade tydligen spelat minst 100 ronder när han var 98 så troligen var han ganska pigg i kroppen. Han körde iaf bil som hundraåring.

Varför vet vi då att han spelade minst 100 ronder när han var 98? Jo för det var hur många gånger han sköt sin ålder då. De flesta av oss har långtifrån möjligheten att ens spela så mycket. Tydligen var han 72 första gången han lyckades klara sin ålder vilket tyder på att han var en mycket bra golfare. Vid 85 hade han gjort det 100 gånger och ytterligare tre år senare hade han klarat av det hundra gånger till.

Men mest imponerande siffran är hans total då han totalt klarat av bedriften. Han gjorde detta nämligen totalt hela 1 464 gånger. Tydligen spelade han oftast 6 gånger i veckan på morgonen. Måste detta inte vara drömmen för en golfare???

Som en liten fotnot ska tydligen rekordinnehavaren för att lyckas med detta vara Thomas Edison Smith som gjorde det hela 3 359 gånger innan han dog 2011. De flesta av oss kommer nog inte att ha spelat så många ronder totalt i vårt liv. Det är iaf bara att hoppas att man kan spela golf vid den höga åldern som krävs plus att spelet finns där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>