Banan som går att spela åt bägge hållen

Läste för ett tag sedan om en intressant bana som håller på att byggas. Forest Dunes Golf Club bygger nämligen en bana designad av Tom Doak där man ska kunna spela åt bägge hållen.

Jag måste allt säga att detta låter som en cool idé. Sen måste den ju självklart byggas väl så att det inte blir några halvmesyrer men det tror jag nog inte att det är tänkt här. Forest Dunes räknas nu nämligen som 23:e bästa icke privata golfbana i USA av Golf Digest. Att komma in på en sådan lista är ju inte direkt lätt med tanke på att ganska exakt hälften av alla golfbanor i världen just finns i USA.

Tanken är att man ska spela åt ena hålet en dag för att nästa dag byte håll. Nu är jag inte någon banartitekt men man kan ju fråga sig om det går att göra något liknande här i Sverige eller om det skulle bli alldeles för dyrt. Min hemklubb har två banor vilket gör att man inte alls tröttnar lika mycket och här blir det ju i princip samma sak.

Nu ska det sägas att detta inte här något helt nytt koncept utan man spelade t o m tidigare ofta åt andra hållet på St. Andrews. Tydligen gör man fortfarande det en gång per år där. Ska iaf bli klart intressant att se hur banan blir när den är färdig om ungefär två år.

Om du blir sugen är det ju bara att boka in ett besök på Forest Dunes Golf Club.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>