Augusta den stora favoriten

The Open Championship må vara den äldsta av golftävlingarna men i mina ögon innebär inte detta att den är mest intressant. Min klara etta är istället nu Masters som pågår för tillfället.

När jag skriver detta är det söndag förmiddag så Jonas Blixt har fortfarande alla chanser att vinna den första herrmajorn. Nu är han väl inte huvudfavorit vilket nog kan vara bra men i slagläge är han definitivt med start i näst sista bollen. Vilket innebär att vi borde få se honom rätt mycket i TV vilket är trevligt. Annars är ju amerikanska producenter inte speciellt bra på att visa svenskar utan visar hellre någon amerikan som ligger på 20:e plats. Tycker att det t ex var ganska illa när man i inledningen visade alla som var -3 och bättre men hoppade över just Blixt. Vi ska här heller inte skylla på SVT utan detta är inget de kontrollera. Personligen tycker jag att kommentatorerna har gjort det riktigt bra, det gör ju t ex mycket när man har ett proffs där som känner alla spelarna och verkligen vet vad som är svårt osv.

Tolvan på Augusta

Det skulle som sagt var vara trevligt om en svensk herre kunde vinna en major. Visst har vi haft damer som vunnit och detta är utan tvekan stort men herrgolfen är fortfarande klart större så på det sättet vore det kanon med en vinst. Skulle ge mycket PR för golfen både inom landet och utanför vilket är viktigt. Det visar ju även för alla juniorer att det faktiskt går att vinna det bästa även om man är svensk.

Men oavsett hur det går ikväll så kommer jag att sitta där framför TVn och njuta av golfen. För det känns ju helt omöjligt att inte gilla denna tävling. Det gör mycket att de alltid spelar på samma bana då man ju känner igen den vilket klart positivt i mina ögon. Sen hade det varit meninglöst att alltid spela på samma bana ifall denna hade varit tråkig men det går ju knappt att säga om Augusta National. För det första måste det vara den vackraste banan som finns i världen (säger jag utan att ha sett alla) och då är jag en person som normalt inte tänker på sådant. Det är bara att titta på bilden här nedan så säger den det mesta helt själv. Bilden är över det härligt korta men fortfarande så svåra 12:e hålet. Sen finns det ju en del andra riktigt intressanta hål och att se dem putta på de otroligt snabba greenerna är också intressant.

Mitt startskott på säsongen

I flera år har jag använt Masters som en typ av start på golfsäsongen. Nu har vi ju haft en riktigt tidig vår detta år så lite spel har det ju blivit innan men inte så mycket då det varit lite för kallt osv för att det ska vara skoj att ge sig ut själv. Men efter att nu ha spenderat en helg i TV-soffan så blir det nog allt att komma igång på riktigt med spelandet. Att det ser ut att bli lite bättre väder några dagar in i nästa vecka passar ju riktigt bra för golfspelande.

Bara att hoppas att spelet blir som jag tänkt mig och att jag kan fortsätta att utveckla spelet under säsongen. För det finns ju alltid en massa saker som man vill förbättra.

Ikväll blir det dock att krypa ner i soffan en sista kväll och sedan hålla tummarna riktigt hårt för att herr Blixt ska spela bra och att alla motståndare har en sämre dag. Jag gråter inte om han vinner med 6-7 slag så att hjärtat inte behöver vara oroligt inför de sista hålen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>