5 lyxiga golfbanor att drömma sig bort till

Att åka på en golfsemester kan givetvis vara roligt men det är tyvärr inte det billigaste man kan göra och kanske inte alltid något man har möjlighet att göra. För den som börjat tröttna på banan där hemma är det lätt att tankarna letar sig bortåt till grönare greener. Ska man drömma sig bort finns det dock ingen anledning att nöja sig med grannkommunens nya golfbana. Tänk stort istället!

Istället kan man unna sig att drömma. Tänk att få putta dig in under par på några av världens absolut lyxigaste och bästa golfbanor. Här ska vi köra en lista på några favoritbanor när det gäller lyx, rykte och wow-faktor. Om vi har missat någon bana som du tycker är galet cool kan du givetvis skriva en kommentar. Här kommer dock fem golfbanor som vi tycker är lite extra intressanta om vi får drömma oss bort.

St. Andrews, Skottland

St. Andrews Skottland

St. Andrews bild av standrewslinks (CC BY-SA 4.0)

Skottland är golfens födelseplats och St. Andrews är världens äldsta bana. Det gör att en runda här ger en upplevelse ingen lyxig skrytanläggning kan matcha. Till skillnad från våra andra banor på listan är det dessutom fullt rimligt för en svensk golfentusiast att ta sig till detta golfmecka via ett billigt flyg till Edinburgh och klubben har en överkomlig greenfee. Vill man riktigt skämma bort sig kan man kombinera St. Andrews med annan klassisk bana, närliggande Carnoustie.

Just i Carnoustie gick förra British Open av stapeln som vanns av italienaren Francesco Molinari. Nästa år flyttar British Open till Nordirland och Royal Potrush Golf Club. Här kommer försvarande Molinari få stor konkurrens från många etablerade stjärnor.

Pebble Beach, USA

Pebble Beach USA

Pebble Beach bild av Bernard Gagnon (CC BY-SA 4.0)

Pebble Beach Links är en av världens mest kända golfbanor. När det inte spelas PGA eller någon annan större tävling är banan öppen för allmänheten. Här har du chansen att dela bana med kändisar och idrottsstjärnor.

Få banor kan skänka denna känsla av glamour till en golfrunda och hela området kring Pebble Beach kryllar av golfbanor och resorts. Livsnjutaren kan också ta sig norrut till Napa Valley för att besöka landets bästa vingårdar.

Yas Links, Abu Dhabi

Yas Links, Abu Dhabi

Yas Links Abu Dhabi Golf Club via Facebook

Som man kan förvänta sig när det gäller Förenade Arabemiraten är Yas Links minst sagt påkostad. En golfbana i ökenmiljö är av naturen ett utmanande projekt och på Yas Island finner du allt du behöver för en överdådig golfrunda i sällskap med oljeshejker och rika affärsmän.

Väl färdig med golfrundan finner du ett urval av lyxhotell och shoppingcenter i närheten. Samt mellanösterns största IKEA! Bara det kan ju göra trippen värd pengarna.

Hirono, Japan

Hirono Japan

Japan är känt för att hålla hårt på formaliteter och traditioner. Landets mest exklusiva golfbana finner du i Hirono utanför Kobe. På denna privata golfklubb kommer du inte in om du inte har de rätta kontakterna.

Internationellt har banan tappat i rykte då inga större turneringar hålls här men om du tar dig till green i Hirono är du medlem i ett exklusivt sällskap. För den som vill göra affärer i Japan är ett medlemskap här ovärderligt.

Shadow Creek, USA

Shadow Creek

Las Vegas är excessernas huvudstad och i magnifika Shadow Creek finner du en av världens bästa och lyxigaste golfbanor. Här kan du som medlem ha skåpet bredvid Michael Jordan eller George Bush och låta dig köras mellan hålen i limousin. Konstgjorda vattenfall, exotiska fåglar och en mängd olika träd och växter gör varje hål till en unik upplevelse.

Detta är bara några av de lyxigaste golfbanorna och världen runt finns det många spännande, unika destinationer som man kan drömma sig bort till när man står ute i ruffen där hemma i snålblåsten och försöker bättra på sitt tre år gamla personliga banrekord.

Det finns givetvis fler coola och galna golfbanor som man skulle vilja ge sig på. Kanske kommer det en till lista med sådana i framtiden. Tills dess ska jag drömma vidare om dessa fem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>