Varukorgen

Varukorgen är tom

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Vår Facebook

Regelfrågan - Vad händer om bollen studsar ur hålet?

Vad händer om bollen trillar ner i hålet men sen direkt studsar upp av sig själv?

Detta kan faktiskt låta som en konstiga fråga men det är fullt möjligt att en boll gör på detta vis. Har själv bara hänt mig en gång under ca 20 års golfspel men det kan hända, det bunkerslaget tog hårt då bunkerslag knappt var specialiteten när man var en nybörjare på golf. Och om du tvekar kan du titta på klippet här nedanför där det händer en hyfsat känd spelare vid namn Tiger Woods.

Tråkiga svaret för alla som detta har hänt för är att bollen ska spelas som den ligger. Bollen räknas bara som uthålad om den vilar och gör detta under gräskanten i hålkoppen. Är delar av bollen över är den alltså inte hålad. Bollen ska även ligga still vilket den alltså inte gjorde i det här fallet utan hoppade ur av sig själv.