Rockringschippar

Chippning handlar egentligen inte om att sänka bollen utan handlar mest om att få en så bra snittscore som möjligt. Visst är det trevligt när bollen slinker i hål men det är inget man kan räkna med.

Chippa mot en ring som mål

Det viktiga är därmed att konsekvent komma så nära att du sänker de allra flesta puttarna. Up and downs är ett strålande sätt att spara in många slag under en rond.

Placera ut en rockring runt ditt tilltänka hål Har du inte en rockring kan du använda ett snöre eller liknande för att skapa ett ungefär lika stor mål. När du gjort detta tar du helt enkelt och slänger ut 7-8 bollar lite random för att hela tiden få olika lägen.

Chippa sedan och försök att alltid komma innanför rockringen. Variera avstånd från några få meter till ca 30 meter. Variation i övningen är viktig då det inte går ut på att bli bra på ett visst avstånd utan alla avstånd.

För lite extra press på dig när du utför denna övning kan ha som regel att alltid börja om från början om du missar en chip. Detta gör det lite mer spännande när du klarat ett antal i rad och håller på att slå nytt rekord. Den där lilla extra pressen som ofta behövs för att en övning ska bli riktigt effektiv.

Videoklipp

I detta videoklipp av övningen har vi inte använt oss av en rockring eller snöre utan här har vi kört med några peggar istället för att markera upp målet. Som man ser är det en enkel övning att utföra.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Chippning handlar normalt inte om att sänka slagen utan att ge ett bra läge till en up and down och denna övningen visualiserar detta bra. Det blir enkelt att se vad som är en bra chip och vad som är en mindre bra. Sedan är det bara att eliminera alla mindre bra chippar 😉

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>