Regelfrågan – Får man slå ett slag med klubban på högkant?

Vad säger reglerna om att slå ett slag med klubban på högkant?

Titta på videos under rond

Nu är vi under det där trädet igen i skogen och till skillnad från förra gången då vi försökte slå oss ut genom att stå vänd åt fel håll är det nu en annan tanke som har slagit oss. Kanske slå med klubban på högkant!!!

Men frågan är då om vår golfhjälte har kommit på något smart eller om han drar på sig mer plikt?

Har du koll på detta? Eller kanske vill gissa bara. Gör det innan du tittar på svaret, för att se om du kan dina golfregler.

Tryck för att se svar!!

Vår spelare har kommit på något smart verkar det som då reglerna inte stoppar det alls. Reglerna säger att ett golfslag ska vara just ett slag och ingen fösning eller liknande som utförs med klubbhuvudet på en golfklubba. Man får t ex inte stöta till bollen med toppen på klubban som en biljardstöt.

Men reglerna säger inget alls om vilken del av klubbhuvudet som ska användas. Vanligen slår vi så klart med framsidan på klubban men det är även okej att använda baksidan eller högkanten som i detta fall. Ingen plikt alltså och slaget räknas som ett vanligt slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>