Regelfrågan – Får du mäta vinkeln på greenen?

Markeringsknapp med vattenpass

Du har kommit på en smart idé. Varför inte ta och mäta vinkeln på green för att kunna veta hur du ska putta. Dock vet du att regelmakarna inom golfen inte alltid är kända för att vara snälla med reglerna. Vilket gör att du inte riktigt är säker på om du får göra på detta viset.

Det finns t ex smarta appar till telfonen som du kan använda för att mäta vinklar, appar som kanske i huvudsak är tänkta om du ska renovera hemma eller liknande.

Vi säljer här även en lite rolig markeringsknapp som är ett litet vattenpass. Frågan är då om man får använda sig av hjälpmedel som dessa?

Använda en app för att mäta vinkel på green är det tillåtet?

Det kanske tråkiga svaret är att nej det får du inte. Sen är det lite frågan om hur lätt det är att få ut någon vettig information av hjälpmedel av detta slaget då de bara mäter en punkt och inte hela vägen. Det finns dock inget som säger att du inte får ge dig ut och mäta vinklarna på greenerna när du bara tränar.

I princip kan man säga att det just är att mäta vinklar som vi alla gör när vi slår en övningsputt på en green. Så om det bara finns plats på banan kan du alltså ge dig ut en vecka innan en stor tävling och putta en massa, använda vattenpass osv på greenerna för att lära dig. Om det nu då inte skulle finnas någon tävlingsregel som uttryckligen förbjuder det vilket inte känns troligt.

Det är lite samma som med en laserkikare. Den får bara ge dig information om hur långt det är till ett mål inte t ex hur många meter upp eller ned det är. Har du en sådan funktion på din kikare måste du stänga av den vid tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>