Delsjö Golfklubb

Delsjö Golfklubb är en vacker park- och skogsbana som ligger precis intill Delsjöns naturreservat, strax utanför Göteborg. Här får man lugn och ro och kan andas ut i den uppfriskande naturen, trots att man är just utanför storstaden Göteborg.

Närheten till staden är trevlig och gör det möjligt för såväl Göteborgare som besökare att ge sig ut på en runda. Du kan enkelt ta dig dit från centrala Göteborg, vilket tar endast 15-20 minuter.

Ge dig sedan ut och spela 18 hål på deras trevliga bana som mixar parkbana med skogsbana, så att du kan få det bästa av båda världar.

Delsjö Golfklubb erbjuder ett vackert och naturskönt område där du kan ladda om batterierna. Du kan även avnjuta en god lunch, eller till och med middag, på den omtyckta golfkrogen. Perfekt om man vill få en lugn heldag på golfbanan.

18 hål på en teknisk bana

Golfbanan på Delsjö Golfklubb är en blandning av parkbana och skogsbana. Det bästa av båda världar kanske man kan säga. Naturskönt läge med en tyst och lugn plats, där man får fokusera på spelet, vilket behövs.

Terrängen är bitvis kuperad och med en del höjdskillnader och framför allt inspelen kan vara luriga då banan överlag har välplacerade och fina bunkrar, som utmanar spelaren.

De fina bunkrarna och greenområdena är signerade banarkitekten Christina Lundin, som har skött om renoveringen av dem. Han har t ex arbetat en del med Henrik Stenson.

Det är viktigt att tänka till och att spela smart snarare än att bara slå långt. Det är därför en ganska teknisk bana, som kräver koncentration och smarta val. Det kan vara utmanande att spela på sitt handicap, vilket gör rundan lite extra spännande.

Många möjligheter till träning

Du har bra möjligheter att värma upp och öva innan du ger dig ut på din runda, eller om du bara känner för att stå och mata lite slag / puttar en dag istället.

Klubben har en stor och fin driving range där du kan öva dag och natt, mer eller mindre. Alla har tillgång till rangen, vare sig man är medlem eller ej.

Det finns också övningsgreener och områden för att öva chippar, vilka dock är till för medlemmar.

Lektioner och träningspaket

Delsjö Golfklubb har flera golfpro’s som du kan ta lektioner hos, om du vill förbättra ditt spel. Totalt fyra stycken verksamma PGA-pro’s till din tjänst.

Du kan boka en en lektion direkt via Appen Golfbox Proplanner.

Välj själv vad som passar dig när det gäller lektioner. Du kan ta korta pass på 30 minuter eller 55 minuter om du föredrar att ha lite mer tid. Du kan också välja att köra en lektion ensam eller i en grupp upp till sex personer.

Det finns också träningspaket med t ex fem eller tio tillfällen, om du känner att du verkligen vill komma in i golfandet som nybörjare.

Om du vill börja spela golf och ta grönt kort har de även en smidig nybörjarkurs där du får åtta timmar uppdelat på fyra lektioner plus en runda på där du spelar nio hål tillsammans med en tränare.

Du går alltså då din första fadderrunda och kan även gå resterande rundor till bra pris. Tillsammans med att klara av det teoretiska provet leder denna kurs till att du får grönt kort och kan börja spela golf på riktigt.

Faciliteter

När det gäller faciliteterna finns allt det grundläggande som du behöver. Här finner du en reception som säljer de viktigaste golfaccessoarerna och även omklädningsrum och duschar, så att du kan fräscha upp dig efter en golfrunda.

Restaurangen, som vi kommer skriva lite mer om nedan, är populär och väl värd ett besök.

Förutom 18-håls golfbana finns som sagt även bra träningsområden att nyttja. Du har en rejäl driving range och även en stor övningsgreen, samt pitchingområde.

Alla dessa är dygnet runt under säsongen och driving range är öppen hela året. Vem som helst är välkommen att slå på rangen men om du vill använda putting green och pitchingområde ska du vara medlem i klubben.

Gillar du att använda golfbil kan du hyra en sådan. För dig med läkarintyg går det att få ett bra pris på hyran.

God mat i restaurangen

Delsjö Golfkrog har god och lyxig mat

Om du vill äta kan du göra det på Delsjö Golfkrog, so

m serverar lyxig och god mat antingen som lunch eller i form av en helgmeny och även en golfmeny på kvällarna. De senare serveras under säsongen men lunchen går att få även off-season.

2019 fick de utmärkelsen ”Bästa golfkrog i egen regi”, så du kan med fördel ta dig en god lunch före eller efter din rond.

Delsjö Golfkrog erbjuder även möjligheter till catering och fest eller mindre konferenser.

Mer information om klubb / bana

Medlemsskap – 8490 kr

Greenfee – 750 – 850 kr

Greenfee med medlem – 600 – 650 kr

Lektion individuell – 30 min 600 kr, 55 min 950 kr

Gruppträning – 2 pers 55 min 1 200 kr, 4 pers 55 min 1 400 kr

Nybörjarkurs (från 15 år) – 2 595 kr

Alla priser är inhämtade i oktober 2024 och kan ha ändrats sedan dess. Besök golfklubbens hemsida för att se aktuell prislistor.

Banan är en naturskön upplevelse precis bredvid Delsjö Naturreservat. Den ligger en kort biltur från centrala Göteborg.

Golfbanan har 18 hål och en total längd på 4 555 meter. Det är en park- och skogsbana med tekniska hål och välgjorda greenområden, med välplacerade bunkrar.

Park- och skogsbanan är normalt öppen april till oktober. Driving range är öppen året runt.

Du kan ta del av en banguide med en överblick av varje hål och mer information på Delsjö Golfklubbs egen sida.

 

Delsjö Golfklubb ligger en kort biltur från centrala Göteborg. Det är enkelt att ta sig dit och banan ligger väldigt centralt, även om den samtidigt även ligger i ett lugnt och fridfullt område.

Besök hemsidan

Besök Delsjö Golfklubb:

Gamla Boråsvägen 25
412 76 Göteborg

Hitta via Google Maps

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *