Course Management Challenge

Att fokusera på strategiskt spel och beslutsfattande på banan är något som vi golfare rent generellt är alldeles för dålig på. Denna ”övning” är tänkt att hjälpa dig att bli bättre på just denna process.

Så här gör du:

  • Innan varje slag, analysera layouten och bestäm en strategi för att spela hålet och nästkommande slag på bästa sätt.
  • Undvik riskabla slag och spela smart för att undvika problemområden.
  • Håll koll på hur väl du följer din strategi och analysera eventuella misstag.

Mål: Förbättra ditt beslutsfattande och strategiska tänkande under en rond.

Tvingad att tänka

Genom att just tvinga dig att stanna upp innan varje slag för att fundera på vad det är du gör så skapar du möjligheter att även lära dig saker om ditt egna spel.

Kanske tillhör du de där golfarna som på varje par 4 eller par 5-hål alltid tar fram drivern vid utslaget. Det du nu ska göra istället är att innan du automatiskt tar ett beslut tar några sekunder och funderar igenom vad som är bästa alternativet.

Det kan sedan så klart visa sig att drivern är bästa valet för dig. Men det kan även visa sig att drivern just gå så långt att du når fram till vattnet. Detta utan att egentligen få ett speciellt mycket bättre inspelsläge. Kanske en kortare klubba från tee är rätt val då. Eller om du har ett högre handicap så gäller det att tänka igenom var du ska utnyttja dig slag.

Samma sak sedan för inspel där du ska tänka över hur greenen ser ut osv. Om det är bunkrar framför och flaggan står kort kanske det inte är smart att ta en klubba som precis klarar sig över bunkern. Kanske då bättre att ta en klubba som går lite långt om något. Allt för att snittet på hålet ska bli så bra som möjligt.

Som sagt var om du blir tvingad att tänka så kanske du sedan kommer fram till att ditt vanliga spel inte är rätt metod.

Här på sajten har vi en ganska stor mängd artiklar som tar upp det här med spelstrategi. Det kan vara värt ett besök och se om du kan lära dig något.