Bingo Bango Bongo

Utan tvekan ett bra namn på en spelform som kan spelas av två till fyra spelare. På varje hål tävlar man totalt om tre poäng för tre olika saker.

Poäng delas ut för

  • Första spelaren som träffar green med sin boll, kallad för Bingo.
  • Den spelares vars boll ligger närmast hål när alla spelarna har fått upp sin boll på green, kallad Bango.
  • Förste spelare som hålar ut sin boll får också en poäng, kallad Bongo.

Eftersom poängen delas ut på detta lite annorlunda vis betyder det att in bästa spelaren nödvändigtvis behöver vinna utan en sämre har också chansen. Tar man t ex ett par 4-hål som exempel så den spelare som missar sitt utslag kommer ju att få chansen först att träffa green vilket ger en poäng.

Spelformer golf - Kolla vad vi säljer i shoppen

Det är ju inte frågan om på vilket slag man gör något så om något lägger upp på ett par 4-hål eller par 5-hål och en annan spelare tar en stor chans men missar så har ju den spelare som lagt upp fortfarande chansen att vara först på green. Skulle någon ge sig ut i skogen och hacka omkring ett ta men sen vara första boll på green fast att det är slag nummer sju eller liknande vinner har en poäng.

Samma sak gäller ju för det här med att vara närmast hålet när alla bollar väl är på green. En bättre spelare går ofta för green från längre avstånd och därmed är risken stor att träffa längre ifrån flaggan. Men en spelare som inte träffar green lika ofta normalt får en chip som är enklare att få nära flaggan.

Eftersom slagordning är viktigt i denna spelform gäller det verkligen att hålla på det att spelaren som ligger längst ifrån hålet spelar först. Om en spelare ligger längre ifrån hål men är på green får ni komma ihåg den plats denna spelare låg på då det ju kan ha påverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>